Het Evoluon wordt voor twee dagen een speciaal bierwalhalla. (Foto: Elke Teurlinckx Photography).
Het Evoluon wordt voor twee dagen een speciaal bierwalhalla. (Foto: Elke Teurlinckx Photography). (Foto: )

Evoluon wordt tweedaags bierparadijs

36 Nederlandse én buitenlandse top craft beer brouwers strijken zaterdag 24 en zondag 25 augustus neer op het iconische terrein van het Evoluon. Daar vindt voor de vijfde keer een Van Moll Fest plaats, georganiseerd door het Eindhovense Van Moll Craft Beer.

EINDHOVEN - Craft beer is here to stay! In Eindhoven en de rest van Nederland kunnen we op steeds meer plekken goed bier krijgen en zo kennis maken met de rijkdom die ambachtelijk bier biedt. Van Moll, sinds 2013 actief, draagt daar met haar eigenzinnige bieren en brewpub in het centrum van de stad voor een belangrijk deel aan bij. Eén keer per jaar nodigt zij een aantal gelijkgestemde, en net zo eigenzinnige collega's uit om de liefde voor bier te delen. En omdat het de vijfde jubileum editie is, doen ze dat dit keer twee dagen.

De brouwerijen die Van Moll heeft uitgenodigd laten een dwarsdoorsnee zien van het lokale en internationele craft beer-landschap. Haast niet meer weg te denken Nederlandse brouwers als Jopen, De Molen en Uitlje vinden jonge honden als Walhalla, Rock City Brewing en Vandestreek naast zich, terwijl ook internationale toppers als Buxton uit Engeland en The Bruery uit de VS acte de présence geven.

Samenwerking
Speciaal voor deze jubileumeditie is Van Moll op een veertiendaagse brouwtournee door het Verenigd Koninkrijk gegaan, waarbij ze zeven bevriende brouwerijen aandeden en met ieder van hen een collaboration bier brouwden. Deze bieren zullen op 24 en 25 augustus voor het eerst in Nederland getapt worden. Net als vorig jaar worden de bordessen, terrassen en het grasveld rondom de vijver van het Evoluon omgetoverd tot een gezellig festivalterrein, waar unieke bieren vergezeld worden van geweldig eten, en waar zowel de gevorderde bierproever als de ontdekkingsreiziger in bierland iets van hun gading kan vinden. En ook aan de Bob, de niet-bierdrinkende vrienden en kinderen is gedacht. Kaarten via:

vanmollcraftbeer.com

Meer berichten