Twan Koning tijdens een eerdere editie van NOX, in poppodium Effenaar. (Foto: Kay Jansen).
Twan Koning tijdens een eerdere editie van NOX, in poppodium Effenaar. (Foto: Kay Jansen). (Foto: Kay Jansen)

Festival NOX zet de bloemetjes buiten

Na zes indoor edities van drum & bass-feest NOX in de Effenaar, trekt het evenement vrijdag 16 augustus naar de buitenlucht toe. En wordt het daarmee een heus festival. Twan Koning (27), geboren in het Gelderlandse Tuil, maar sinds zijn 21e woonachtig in Woensel, regelt het nagenoeg zelf. (geschreven door Willem Brouwer)

EINDHOVEN - Ja, spannend is het zeker. Dat gaat hij niet ontkennen. Maar dat de kaartverkoop aardig draait, stelt Koning gerust. Er zijn al zeker 2500 kaarten verkocht, dus dat het Philips de Jonghpark, achter Strijp-S, die vrijdag volloopt, is overduidelijk. "Een festival op vrijdag ja. Riskant? Tja, het kon eigenlijk niet anders. En gezien de kaartverkoop heb ik geen spijt van die beslissing." Het fenomeen NOX heeft inmiddels naam gemaakt in Eindhoven en omstreken. In het verleden vonden er zes edities in de Effenaar plaats, konden drum & bass-liefhebbers hun hart ophalen in het Klokgebouw met Koningsdag en was NOX als stage host mee te maken op Korsakov in Rotterdam en vorig jaar tijdens We are Electric, wederom in het Klokgebouw.

Koning volgde de opleiding entertainment, maar koos voor de tak animatie. "Pas na het afronden van mijn studie kreeg ik interesse in het organiseren van evenementen. Dat is zo met NOX tijdens Koningsdag in het Klokgebouw begonnen. Waarna er vele indoor edities volgden. Nu gaan we naar buiten. Ik ben bezig met de laatste loodjes. Die wegen het zwaarst hè?", vertelt hij al lachend. Inderdaad, die wegen zwaar. En inderdaad, Koning is daar vooral mee bezig. Hij doet het namelijk helemaal zelf.

"Helemaal, dat niet. Ik besteed het opbouwen van de stages (die er twee zijn), de beveiliging en de horeca uit, dat lukt zelf niet. Maar het boeken van artiesten, de marketing, de randprogrammering, de aankleding, enzovoort, dat neem ik voor mijn eigen rekening. Wel biedt de Effenaar organisatorische steun, wat erg fijn is."

Het levert de nodige stress op, maar het einde is in zicht. En als het die vrijdag goed verloopt, komt er gewoon weer een volgende editie aan.

https://nox.events

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden