Foto: Hans van Oosterhoudt

Wat is er te doen in Eindhoven?

Goud van Oud

EINDHOVEN - Hits van Jerry Lewis, Elvis Presley, The Mavericks, Shaking Stevens, Chuck Berry, Bill Haley, Cliff Richard, Buddy Holly, Fats Domino, Rolling Stones, The Shadows, The Beatles, Johnny Cash en vele anderen; ze zijn zondag 4 augustus te horen in 't Trefpunt.

Om 14.00 uur treedt muziekgroep The Rocking Navigators daar op. Het concert op Belgiëplein 20 is gratis toegankelijk.

Kerkdienst Elton John

EINDHOVEN - In de recente film Rocketman over het leven van popzanger Elton John gaat het over zien en gezien worden. Een jongen uit een arbeidersgezin heeft een ongelukkige jeugd. Zijn ouders hebben geen aandacht voor hem. Ondertussen beschikt hij over een buitengewoon muzikaal talent. Dat troost hem. Op het conservatorium voelt hij zich echter niet thuis. Popmuzikant wil hij worden.

Het leven van Elton John staat zondag 4 augustus centraal in de Remonstrantse kerk, te vinden op Dommelhoefstraat 1A in Eindhoven. De kerkdienst begint om 10.30 uur.

Kabouteren in het heempark

EINDHOVEN - Elke woensdag in de zomervakantie kunnen kleine deugnieten, mini-biologen en dappere ontdekkers komen kabouteren in het. Frater Simon Deltour park. Tijdens een wandeling onder de bomen, langs de Grote pimpernel en over het spannende Waterleliepad komen de kinderen kabouters tegen met emmers vol zomerse spelletjes en kabouterwerkjes. Wie komt er helpen met de kabouterwas, paddeltjes zoeken, de plantjes in de kwekerij water geven en huppelen tussen de vlinders, een hooikrans maken voor op je bol, en nog veel meer?

De kaboutermiddagen zijn nog te doen op woensdag 31 juli, 7 augustus en 14 augustus.Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Voor: kinderen tot ongeveer 7 jaar met ouders/begeleiders. Meedoen: gratis. Het Heempark Frater Simon Deltour ligt schuin-tegenover de Genneper Watermolen aan de Genneperweg 145, 5644 RS Eindhoven.

Singles van 35 tot 65 jaar

EINDHOVEN - Aluvea is een activiteitenclub voor singles van 35 tot 65 jaar. Zij houden elke maand een informatieavond voor mensen die interesse hebben om lid te worden. De volgende avond is gepland op donderdag 1 augustus om 20.30 uur in het Stadspaviljoen aan de Alberdingk Thijmlaan 1 in Eindhoven. Zie www.aluvea.nl voor meer informatie.

Verdiepen in klassiekers

EINDHOVEN - Houdt u van klassieke muziek en zou u zich er meer in willen verdiepen? In Eindhoven bestaat een muziekluistergroep voor mensen die geïnteresseerd zijn in klassieke muziek, en deze groep heeft plaatsen vrij. De groep is aangesloten bij de landelijke organisatie Senia die mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar brengt, in dit geval klassieke muziek. Senia levert het studie-en discussiemateriaal aan de hand van luisterfragmenten. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

"We komen meestal eenmaal per zes, zeven weken bij elkaar, roulerend bij de deelnemers thuis'', zegt Christine van Uden, contactpersoon van de luistergroep in Eindhoven. "Het samen luisteren en bespreken van muziek aan de hand van luisterwijzers levert echt meerwaarde op, je haalt er veel meer uit."

Meer berichten