IVN Geldrop gaat op pad in de Lange Bleek. (Foto: Frans van den Boom).
IVN Geldrop gaat op pad in de Lange Bleek. (Foto: Frans van den Boom). (Foto: )

IVN Geldrop trekt eropuit

De natuur in de buurt eens met andere ogen bekijken? Het IVN biedt uitkomst. Wandelliefhebbers kunnen met natuurgidsen van IVN Geldrop over de Lange Bleek wandelen op dinsdag 30 juli. Wie erbij wil zijn, kan zich melden om13.30 uur, hoek Vlaamseweg / Lange Bleek, Sterksel. Carpoolers vertrekken om 13 uur vanaf de parkeerplaats bij de kasteelboerderij aan de Helze en delen de benzinekosten. Kinderen zijn welkom om mee te lopen, honden niet. Deelname is gratis.

De maandelijkse landschapswandeling van IVN Geldrop voert 30 juli door de Lange Bleek, nabij Sterksel. De aandacht gaat vooral uit naar de landschappelijke kenmerken en waarden van dit door dennenbos gedomineerd natuurgebied van Brabants Landschap, dat aansluit bij de Herbertusbossen en de Somerense Heide. Van de verschillende vennen die er vroeger lagen is alleen het Bultven overgebleven.

Pauze

De wandeling is van 13.30 tot 16.30 uur. Halverwege wordt er pas op de plaats gehouden met een pauze in de natuur. Alleen bij extreme weersomstandigheden gaat de wandeling niet door, zo laat het IVN weten. Wie IVN in Geldrop wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.

Wie erbij wil zijn kan zich vanaf nu voor de wandeling aanmelden:

www.ivn.nl/geldrop

Meer berichten