Foto:

Schaken

De eerste trainingsweek zit er op. Met een uitgedunde selectie, zonder internationals, legt PSV de basis om in het nieuwe seizoen weer te strijden voor de prijzen.

Over een maand moet het elftal er staan in verband met de voorrondes voor Europees voetbal. Wil PSV de Champions League bereiken dan moet er maar liefst met drie tegenstanders worden afgerekend. De eerste ploeg is FC Basel en dat is meteen een pittige tegenstander. De Zwitsers beschikken over goede spelers en overwinteren regelmatig in Europees verband, dus het is meteen een echte test voor de mannen van Mark van Bommel. Maar met welk elftal gaan de Eindhovenaren aantreden?

Met name in defensief opzicht is er nog grote onzekerheid. Met het vertrek van Behich, Schwaab, Obispo en Angelino is het duidelijk dat de opties gering zijn. En dat terwijl er al over vier weken gepresteerd moet worden. Vers bloed is gewenst, maar deze spelers moeten dan eerst nog worden ingepast. Waarschijnlijk moet de trainer met noodverbanden gaan werken in het begin van het seizoen. Jorrit Hendrix lijkt de meest reële optie om als linksback te fungeren, al zal hij dat waarschijnlijk met frisse tegenzin doen. Dan zijn er ook de nodige vraagtekens in aanvallend opzicht. Bergwijn en Lozano lijken te gaan vertrekken.

De Portugees Bruma, die al jarenlang bovenaan de verlanglijst staat. wordt weer eens gepolst voor een overgang. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen. Hopelijk is hij de toptransfer van de zomer en stuwt hij het elftal omhoog. Het zal nodig zijn want met het verlies van Bergwijn en Lozano boet je als club enorm in qua stootkracht. Gakpo en Malen zijn weliswaar grote talenten, maar het is niet reëel om van hen te verwachten dat ze volgend jaar de kar gaan trekken.

Bovendien is het nog steeds wachten tot het moment dat Malen zijn contract gaat verlengen. De aanvaller roept al een tijdje dat alles goed gaat komen, alleen ontbreekt zijn handtekening nog. John de Jong moet dus schaken op meerdere borden tegelijk. Hopelijk slaat hij binnenkort toe.

Meer berichten