Van 1982 tot en met 2018 verzorgde Gerard Horning de sponsoring van de ELE-rally. (Foto: DFP)
Van 1982 tot en met 2018 verzorgde Gerard Horning de sponsoring van de ELE-rally. (Foto: DFP) (Foto: )

Gerard (78) nog altijd verzot op autosport

Een leven met auto's, dat is Gerard Horning (78) ten voeten uit. In 1953 plakte hij zijn eerste plaatjesboek met automerken vol. "Maar ook geschiedenis en aardrijkskunde hadden mijn belangstelling. De Bosatlas van mijn oudere broer bladerde ik regelmatig door." Zijn topografische kennis wist hij later tot in de kleinste details uit te breiden en dat kwam hem van pas bij het organiseren van autorally's. "Mijn werk is mijn hobby geweest en 'rustend' ben ik nog steeds niet." (Door Dorothée Foole)

EINDHOVEN - Gerard is in Woensel geboren. "Mijn ouders komen uit Arnhem. Mijn vader was werktuigkundige en Philips zocht technisch personeel." Zijn belangstelling voor auto's werd snel door zijn vader opgemerkt. "Hij wees me op details, waardoor ik al horend automerken kon onderscheiden." Na zijn militaire dienst ging Gerard als autoverkoper aan de slag. "Dat heb ik 17 jaar gedaan, maar op een gegeven moment was de lol er af. Toen ben ik het reclamevak ingedoken. Verkopen, ontwerpen en opmaken van advertenties én over auto's schrijven. In die tijd was het vooral de importeur die op reclamegebied de dienst uitmaakte. Zijn auto stond centraal en in kleine lettertjes stond de dealer vermeld. Ik vond dat dat anders moest."

Het bleek een gouden greep en al snel werkte Gerard voor diverse autobladen in onze regio. Samen met Ed Eliasar startte hij in Eindhoven een eigen autoblad: Auto-Zuid. "We waren zo succesvol dat het Eindhovens Dagblad besloot om ons een aantrekkelijk contract van vijf jaar aan te bieden. We kaapten teveel advertenties voor hun neus weg." In 1984 organiseerde Gerard voor de eerste keer een soort 'te land, ter zee en in de lucht-event' op de Landsard.

"Met 4 x 4's, raceboten en stuntvliegtuigen. Van 1982 tot en met 2018 verzorgde Gerard de sponsoring van de ELE-rally en vanaf 1991 tot en met 2016 organiseerde hij de Veteran Rally, een acht-/tiendaagse internationale rally met auto's gebouwd voor 1978." Ik zette de route uit, het liefste natuurlijk over 'tussendoor' weggetjes en ik zorgde voor sponsors en deelnemers. Ook nu ben ik nog te porren voor het organiseren en uitzetten van een rally."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden