Willeke van de Bosch- van der Meer op het balkon van haar zojuist betrokken appartement. (Foto: DFP).
Willeke van de Bosch- van der Meer op het balkon van haar zojuist betrokken appartement. (Foto: DFP). (Foto: )

Willeke (68) is terug op het oude nest

Willeke van de Bosch- van der Meer (68) is een levenslustige vrouw, 'n familiemens. Als tiener was ze als BOM-moeder haar tijd ver voor uit. "Op achttienjarige leeftijd kreeg ik Marc. De vader was mijn toenmalige vriend dj Jan Reijs. Ik besloot niet te trouwen. We waren nog jong en ik wilde onze toekomst niet laten beïnvloeden door een tienerhuwelijk."

EINDHOVEN - Willeke genoot van haar zoon en samen woonden ze de eerste jaren bij haar ouders. "Na twee jaar ging ik met mijn zus in een huis wonen. Dertien jaar hebben Ans, Marc en ik bij elkaar gewoond. Samen met mijn ouders genoten we van Marc en met alleen een vouwkoffertje van de HEMA als bagage maakte ik met mijn zus enkele wereldreizen. Ik werkte incidenteel als fotomodel bij Philips en vanaf 1971 als pr-medewerkster bij een installatiebedrijf. Daarbij volgde ik bij Kees Bol in de Krabbedans lessen in schilderen en tekenen. Het was een gouden tijd."

Avonduniversiteit

In 1985 trouwde Willeke met Harrie en vertrok met Marc naar Breda. "Marc heeft twee jaar in Breda gewoond. Hij miste zijn vrienden en ging om die reden terug naar Eindhoven, waar hij zijn studie afrondde. Ik werkte ondertussen weer en meldde me aan bij de avonduniversiteit waar ik een paar jaar colleges bijwoonde over uiteenlopende onderwerpen. Ook heb ik zeven jaar lessen gevolgd in kunst en architectuur. Het feit dat ikzelf een ongehuwde moeder was, bracht me op het idee om te beginnen met vrijwilligerswerk. Als jongerencoach voor ongehuwde moeders hielp ik tieners hun toekomst invulling te geven."

Na ruim dertig jaar besloot Willeke weer terug te keren naar haar geliefde Eindhoven, haar roots. "Er is veel veranderd, maar ook zoveel herkenbaars. Ik woon nu vlakbij mijn zoon. Met zus Ans heb ik weer veel contact en wat dacht je van al die vrienden en vriendinnen van vroeger? Uit het oog, maar niet uit het hart. Het is fijn hen terug te zien, herinneringen te delen en samen van de toekomst te genieten. Ook ben ik erg gelukkig dat ik mijn kleinkinderen van dichtbij kan zien opgroeien. "

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden