Impressie van het gebouw de Dutch Mountains dat in Eindhoven moet verrijzen. (Foto: The Mountains Corporation).
Impressie van het gebouw de Dutch Mountains dat in Eindhoven moet verrijzen. (Foto: The Mountains Corporation). (Foto: )

Eindhoven verwelkomt hoge torens: The Dutch Mountains

Met The Dutch Mountains wordt een belangrijke ontwikkeling toegevoegd aan het gebied dat bekend staat als 'Internationale Knoop XL'. De gemeente en The Mountains Corporation hebben dat 5 juni op de Provada bekend gemaakt.

EINDHOVEN - "We gaan op deze plek bouwen aan de trots van de stad", zegt Yasin Torunoglu, wethouder van wonen, wijken en ruimte. "The Dutch Mountains wordt een mooie toevoeging aan het centrum van Eindhoven en het hart van Brainport. Én het draagt bij aan het verder verlichten van de druk op onze woningmarkt, voor iedereen. Want ook hier zet de gemeente zich stevig in voor afspraken over betaalbaarheid en inclusiviteit binnen het project."

Internationale Knoop XL
Onder de noemer 'Eindhoven Internationale Knoop XL' ondergaat het hele stationsgebied van Eindhoven de komende jaren een gedaanteverwisseling. Als één van de belangrijkste economische kerngebieden van Nederland wil Eindhoven ook in de toekomst de verblijfskwaliteit en bereikbaarheid blijven garanderen. Daarom krijgt het hart van Brainport City, een gebied van ongeveer 55 hectare, een omvangrijke kwaliteitsimpuls. Onlangs nog (16 mei jl.) tekenden het Rijk, provincie Noord-Brabant en gemeente Eindhoven daartoe een overeenkomst.

De ambitie van het programma Eindhoven Internationale Knoop XL is om de Eindhovense identiteit van technologie, design en kennis te verbinden aan het gebied. De omgeving moet een plek worden waar mensen elkaar ontmoeten, waar uitwisseling plaatsvindt en waar de economische kracht van de regio zichtbaar en voelbaar is. Het gebied wordt het middelpunt tussen toplocaties in de regio en een gebied dat de regio nationaal en internationaal verbindt.

The Dutch Mountains
The Dutch Mountains is een toonaangevend project dat in dit gebied gaat landen. Deze ontwikkeling bestaat uit twee opvallende torens van 110 en 150 meter, verbonden door een gemeenschappelijke ruimte die als 'lobby van de stad' moet gaan fungeren. The Dutch Mountains is een interactieve omgeving waarin werken, verblijven, leren, ontmoeten en ontspannen door elkaar heen plaatsvinden. Het project bevat plannen voor woningen, shortstayappartementen, een hotel, kantoren, co-workspaces, een business center en voorzieningen als horeca en wellness.

The Dutch Mountains wordt gerealiseerd aan de Dommel pal tussen het centraal station van Eindhoven en de TU/e.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden