Waterbeestjes scheppen met IVN Geldrop op Vaderdag. (Foto: Rob Biesters).
Waterbeestjes scheppen met IVN Geldrop op Vaderdag. (Foto: Rob Biesters). (Foto: )

Waterbeestjes scheppen met IVN

Het jaarlijkse waterdiertjes scheppen bij IVN Geldrop vindt dit jaar plaats op Vaderdag 16 juni, van 14.00 tot 16.00 uur rondom natuurinformatiecentrum De Paardestal en de vijver van het kasteelpark. Deelname is gratis.

GELDROP - Ooit eens diep in een glaasje gekeken? Nee, geen glaasje jenever, maar een glas met water uit een vijver, gracht of slootje. Je weet niet wat je ziet, zeker onder een vergrootglas. Er zwemt en krioelt allerlei klein gespuis, zoals (larven van) libellen, watertorren en waterroofkevers. Slakjes, spinnen, schrijvertjes en schaatsenrijders zijn er ook te vinden. De schrijvertjes gebruiken hun poten om onleesbare 'woorden' op het water te schrijven.

Biologen in de dop en hun vaders, maar ook andere durfals, kunnen op zondag 16 juni zelf het een en ander opvissen in het Kasteelpark. Van 14.00 tot 16.00 uur mogen ze hun schepnetjes te water laten. IVN zorgt voor de netjes, waterbakken en wat er nog meer nodig is. Na het opvissen kunnen onderzoekers met behulp van microscopen, loepjes, zoekbladen en boeken uitvissen wat ze gevangen hebben. Natuurlijk geven de IVN-gidsen de nodige toelich­ting en uitleg.

Tegelijkertijd en erna, tot 17.00 uur, is de IVN-expositie over de eik open. Spelenderwijs kunnen bezoekers hun kennis testen.

www.ivn.nl/geldrop

Meer berichten