Bart-Jan van Dinter naast de zuil bij Albert Heijn aan de Hoogstraat in Eindhoven. (Foto: Martina Roovers)
Bart-Jan van Dinter naast de zuil bij Albert Heijn aan de Hoogstraat in Eindhoven. (Foto: Martina Roovers) (Foto: Martina Roovers)

Lions Club: Vreemd en oud geld levert nog wat op

Lionsclub Nederland spant zich op velerlei fronten in om geld bijeen te brengen voor minderbedeelden. Zowel dichtbij als verder weg. Op dit moment zamelen de clubs verspreid over het land geld in voor de Stichting Fight for Sight. Bij een aantal AH's in de regio kun je oud en vreemd geld deponeren. Bert-Jan van Dinter van Lionsclub Son en Breugel e.o. vertelt. (Door Martina Roovers)

EINDHOVEN "Iedereen heeft thuis in een keukenla wel vreemd of oud geld liggen waar hij niets meer mee doet. Bij Albert Heijn in Son en Breugel hebben wij onlangs een zuil geplaatst waarin je dat geld kwijt kunt. Daar hebben we inmiddels zo'n 75 kilogram oud geld opgehaald."

Lionsclubs bestaan uit mensen die vrijwillig hulp bieden. Primair voor de lokale gemeenschap. Daarnaast via de internationale organisatie elders in de wereld. Zij doen dat onder het motto 'We serve' ofwel 'Wij dienen'. Bert-Jan van Dinter dient Lionsclub Son en Breugel e.o. De dertig leden zijn een allegaartje. "De één is leraar, een ander tandarts of notaris." Bert-Jan is ondernemer. "Ik heb het goed en besteed graag tijd aan mensen die het minder goed hebben. Bovendien is het een gezellige club", licht hij zijn lidmaatschap toe. "Als serviceclub zamelen we geld in. Voor een vierde over de grens, de rest het liefst lokaal. Zo hebben we in Son en Breugel de scouting gesteund met hun nieuwe blokhut zodat er deze zomer kindervakantieweken georganiseerd kunnen worden."

De actie met vreemd en oud geld is er eentje van Lionsclub Nederland. In deze regio doet naast Son en Breugel ook Eindhoven mee. De ingezamelde valuta's worden worden verdeeld in koper, nikkel, zilver en papier. De metalen worden per kilo verkocht. Het briefgeld wordt teruggebracht naar het land van herkomst. "Onze leden krijgen een overzicht van wat we hebben. Wie naar dat land toe gaat, kan het geld meenemen." Fight for Sight is een mooi doel, vindt Bert-Jan. "Op de site staat een filmpje van een vrouw die na een oogoperatie voor het eerst haar kinderen ziet. Zo ontroerend."

Meer berichten