In november 2018 is de campagne Ik Zorg gestart, waarin medewerkers uit Zorg en Welzijn vertellen over hun werk.
In november 2018 is de campagne Ik Zorg gestart, waarin medewerkers uit Zorg en Welzijn vertellen over hun werk. (Foto: )

Van de bouw naar de (woon)zorg: Mike maakte de switch

Assistent-woonbegeleider Mike heeft voorheen elf jaar in de metaalsector gewerkt. "Omdat ik dyslexie heb, zat ik vroeger op het speciaal onderwijs. De zorg was niet haalbaar voor mij, werd mij toen gezegd. Maar ik heb er alles aan gedaan om er toch terecht te komen."

REGIO - En dat is gelukt! Mike werkt nu in het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe. "Ik werk met mensen met epilepsie, een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Samen werken we aan de beste zorg om hét verschil te maken voor onze bewoners."

Na een schakeljaar voor mbo-4 volgt Mike nu naast zijn werk de mbo-4-opleiding verpleegkundige en persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. "Ik heb zelfs een hbo-studie geprobeerd, maar daar lag te veel nadruk op goed kunnen schrijven. Ik ben blij dat ik heb doorgezet en ben er zeker van dat ik een goede keus heb gemaakt. Geen enkele dag is hetzelfde", vertelt Mike.

"Op sommige momenten weten onze bewoners zich helemaal geen raad met zichzelf. Als we als zorgverleners hen dan terug kunnen brengen in het hier-en-nu en hen verder kunnen helpen met hun dagelijkse activiteiten, dan vind ik dat heel bijzonder en mooi. Ook geniet ik van een knuffel of een lach van een bewoner als ik die 's morgens wakker maak", laat een tevreden Mike weten.

Zorgen voor elkaar
"We zetten ons in voor onze bewoners, maar als collega's onderling zorgen we ook voor elkaar. Het is toch echt een hele andere wereld dan de bouw. Natuurlijk wordt er hard gewerkt maar voor mij is de zorg een stuk relaxter en veel gezelliger." Mike is zo blij met de stap die hij heeft gezet, dat hij graag optreedt als ambassadeur voor werken in de zorg. Mike is dan ook te zien in de landelijke campagne Ik Zorg. van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Kijk daarvoor op:

www.ontdekdezorg.nl / www.kempenhaeghe.nl

Meer berichten