The Rosenbergs noemen zich de 'Masters of Swing'. Ze treden zondag 2 juni op in Eindhoven.
The Rosenbergs noemen zich de 'Masters of Swing'. Ze treden zondag 2 juni op in Eindhoven. (Foto: )

Wim van Doorne kiosk middag lang doordrenkt met jazzmuziek

The Rosenbergs, Paulus Schäfer & Olli Soikkeli Trio en Frits Landesbergen staan zondag 2 juni op het podium van de Van Doorne kiosk bij het Stadswandelpark. Zij verzorgen een jazzmiddag die om 14.00 uur begint.

EINDHOVEN - Omdat de artiesten niet de eersten de besten zijn, een korte introductie. The Rosenbergs noemen zich de Masters of Swing en daarmee zeggen ze niets teveel. Het trio bestaat uit Johnny Rosenberg (ritmegitaar en zang), Mozes Rosenberg (sologitaar) en Sani van Mullem (contrabas). Samen vormen zij de meest talentvolle jonge generatie Rosenbergs. The Rosenbergs brengen moderne jazz, maar ook standards uit het repertoire van Django Reinhardt. Nieuw en fris is de vocale bijdrage van jazz-zanger Rosenberg als hij zingt uit het Great American Songbook. Verwacht deze middag een gevarieerd programma van nostalgie en romantiek.

Behalve The Rosenbergs, betreden Paulus Schäfer & Olli Soikkeli Trio de kiosk eveneens. Geboren in de Nederlandse Sinti-gemeenschap leert Schäfer al op vroege leeftijd gitaar spelen. Hij is een veelgevraagde solist en deelt met vele musici het podium, zoals: The Rosenberg Trio, Biréli Lagrène, Stochelo Rosenberg, Al Di Miola, Fapy Lafertin, Stephane Wrembel, Jimmy Rosenberg, Tim Kliphuis, Feigeli Prisor en Andreas Öberg.

Deze middag treedt hij op met Olli Soikkeli. Deze Finse gitarist, van de band Rhythm Future Quartet, is door The Wall Street Journal aangeprezen als 'een waardige opvolger van de grote Django Reinhardt'. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al met vermaarde artiesten als Bucky Pizzarelli, Stochelo Rosenberg, Tommy Emmanuel en Andreas Öberg. Als Schäfer en Soikkeli samen plaatsnemen op het podium, gebeuren er mooie dingen.

Frits Landesbergen
Tot slot Frits Landesbergen: een Nederlands vibrafonist, slagwerker en arrangeur. Naast zijn eigen combo, Frits Landesbergen & Friends, heeft hij met veel jazzartiesten opgetreden. Madeline Bell, Louis van Dijk, Cor Bakker, Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniels, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco en Monty Alexander springen daarbij in het oog. Landesbergen heeft veel prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Wessel Ilckenprijs en de Pall Mall Swing Award. Ervaar bij de Van Doorne Kiosk waarom!

Het jazzfestival bij de Wim van Doorne Muziekkiosk is gratis toegankelijk.

Meer berichten