Geer Foolen uit Rooi: "Samen met Clarine geniet ik van de dieren in mijn tuin, de kinderen en kleinkinderen. Niets moet meer." (Foto: DFP).
Geer Foolen uit Rooi: "Samen met Clarine geniet ik van de dieren in mijn tuin, de kinderen en kleinkinderen. Niets moet meer." (Foto: DFP). (Foto: )

Geer (65) uit Rooi 'moet' niks meer

Slootjes in de fik steken en kraaiennesten uithalen: een belhamel die graag kattenkwaad uithaalde. Zo omschrijft Geer Foolen (65) uit Sint-Oedenrode zich als kind. Dat uitgerekend hij als zeventienjarige een baan koos bij de politie zal dan ook menigeen verbaasd hebben. "Ik vond het geweldig, zocht het avontuur en creëerde als het ware mijn eigen baan, maar op mijn vijftigste gooide ik het roer om."

SINT-OEDENRODE - In zijn geliefde Rooi, zoals Geer zijn geboorte- en woonplaats noemt, heeft Geer het helemaal naar zijn zin. "Maar Eindhoven is ook mijn stek," lacht ie. "Door mijn werk bij de politie heb ik de stad goed leren kennen en via een collega werd ik ook op iets anders geattendeerd. Namelijk dat het vrij eenvoudig was om extra geld te verdienen door huizen te verhuren. Ik had dan wel een leuke baan, maar financieel zat daar weinig schot in."

Expats
Geer vertelt dat hij met een pandje begon, dat hij verhuurde aan expats. "Via Philips, ik had daar goede contacten. De zaken gingen goed en het bleef niet bij dat ene pandje." Uiteindelijk werd ook zoon Lee geïnspireerd door de business van zijn vader. "Zijn eerste pand kocht ie omdat ik hem die tip gaf en ik het een te groot project vond." Inmiddels is Lee Foolen samen met zijn zakenpartner Marc Reijs een begrip in Eindhoven, onder meer door de aankoop van het Evoluon.

Instinct
Zijn vrouw Clarine beschikt eveneens over een zakeninstinct. In 1985 startte ze een eigen bedrijf in glas in lood. Geer: "Van haar zus in Australië leerde ze de fijne kneepjes van het vak. Ook ik hielp mee en in 1987 zette ik mijn fulltime baan bij de overheid om in een halftime baan. Ik was de eerste politieman in Eindhoven die van deze regeling profiteerde. In 2003 had ik het zo druk, dat ik mijn baan bij de overheid opzegde, maar wel met pijn in mijn hart. Het glas in loodbedrijf is nu door onze dochter overgenomen, mijn pandjes heb ik nog. Samen met Clarine geniet ik van de dieren in mijn tuin, de kinderen en kleinkinderen. Niets moet meer."

Meer berichten