Blob kleurt paars voor aandacht

Wereld IBD-dag: op zondag 19 mei is het weer zover. Om aandacht te vragen voor IBD (chronische darmziekten) worden deze dag wereldwijd de meest iconische gebouwen paars uitgelicht. Dit jaar kleurt ook de opvallende Blob in Eindhoven paars.

EINDHOVEN - De twee bovenste verdiepingen van de Blob in Eindhoven worden bezet door marketinggroep Happy Horizon. De groep wil door het paars verlichten van de Blob aandacht én begrip vragen voor Inflammatory Bowel Disease (IBD), oftewel chronische ontsteking van de darm. In Nederland leven ruim 80.000 mensen met IBD, waar zowel de ziekte van Crohn als colitis ulcerosa onder vallen. Het initiatief voor de paarse Blob komt vanuit Happy & Healthy, het marketingbureau binnen Happy Horizon dat gespecialiseerd is in healthcare- en farmamarketing. Ook de Sissy-Boy kleurt mee.

Door de soms onduidelijke klachten wordt IBD vaak pas laat herkend en krijgen veel patiënten te maken met onwetendheid en onbegrip. Patiëntenverenigingen uit meer dan vijftig landen slaan daarom jaarlijks de handen ineen tijdens Wereld IBD-dag door de ziekten in de schijnwerpers te zetten en iconische gebouwen te verlichten. De gebouwen kleuren paars omdat een paars lintje symbool staat voor IBD, net zoals een roze lintje het symbool is voor borstkanker.

Meer berichten