Wethouder Van der Meer verlaat Eindhoven

Wethouder Jan van der Meer (GroenLinks) verlaat de gemeente Eindhoven. Hij is kandidaat-gedeputeerde in de provincie Gelderland, waar hij waarschijnlijk op 5 juni zal worden geïnstalleerd. Tot die tijd blijft hij actief in Eindhoven.

EINDHOVEN - Van der Meer geeft aan dat zijn partij steeds meer bestuurlijke functies in gemeenten en provincies vervult, waardoor tussentijdse personele wisselingen soms onvermijdelijk zijn. Hij is door zijn partij gevraagd vanwege zijn bestuurlijke ervaring en groot provinciale netwerk uit het verleden als wethouder van Nijmegen.

Het college van BW dankt Van der Meer voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan de energietransitie in Eindhoven. Het college hoopt dat zijn opvolger belangrijke dossiers als de warmtestrategie, de realisatie van de nascheidingsinstallatie en vergister bij Cure, het dierenasiel en de boeiende binnenstad verder kan brengen.

Groen Links draagt Rik Thijs voor als opvolger van Jan van der Meer. Op 11 juni zal de raad beslissen over zijn aanstelling als wethouder.

Meer berichten