Anneke (rechts) en vriendin Tamara in het rookhok van de Effenaar. (Foto: DFP).
Anneke (rechts) en vriendin Tamara in het rookhok van de Effenaar. (Foto: DFP). (Foto: )

Tributeband Bee Gees feest van herkenning

Het was geen uitverkocht huis, maar iedereen in de toch goed gevulde zaal van de Effenaar had er zin in: negentig minuten luisteren naar de Bee Gees. Althans, naar een tribute band die de muziek van de op het eiland Man geboren broers zo goed mogelijk wilde weergeven. (Door Dorothée Foole)

EINDHOVEN - Geen gillende tieners zoals in 1977, toen de Bee Gees met de soundtrack van de film Saturday Night Fever weer een wereldhit scoorden. Nee, veel grijze 'duiven' vulden de zaal afgelopen zaterdag in Eindhoven. Geduldig wachtten zij onder het genot van een drankje totdat de band om 20.00 uur het podium betraden. Alhoewel het al snel duidelijk werd dat de band toch wel duidelijk in de echte Bee Gees hun meerdere moeten erkennen, was de sfeer vanaf het begin ontspannen en vooral eentje van herkenning. Er werd luid meegezongen met de grote hits uit de jaren zeventig en tachtig.

Naast de meisjes en jongens van vijftig en zestig waren er ook een aantal jongeren in de zaal. Zoals Tamara (36) en Anneke (34). De laatste vertelde dat ze uit Aarle-Rixtel komt. "Eigenlijk zou ik samen met mijn ouders gaan. Zij hadden ook de kaartjes gekocht, maar op het laatste moment besloten ze een weekendje weg te gaan. Ik heb toen mijn vriend Angelo en mijn vriendin Tamara uitgenodigd." De dames genoten er van. Tamar: "Ik kende niet alle nummers, maar wel een aantal, want mijn ouders draaiden thuis regelmatig de muziek van de Bee Gees. Ik vond het een geslaagde avond." Desgevraagd vertelt ze dat ze regelmatig concerten bezoekt. Haar smaak varieert. "Ik houd van hardcore, maar ook van Frans Bauer en Marco Borsato. Ik let vooral op de teksten."

Rondvragend blijkt het publiek vorige week zaterdag uit allerlei windstreken te komen. Voor sommigen was het hun eerste bezoek aan de concertzaal. Het overgrote deel van de bezoekers kwam wel degelijk uit Eindhoven en omstreken. Zoals Marian (54), die zich al weken verheugde op deze avond. "Heerlijk! Lekker meezingen en weer even terugdenken aan het meisje van toen. Van mij mogen dit soort avonden vaker georganiseerd worden."

Meer berichten