In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren.
In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. (Foto: )

Leerlingen basisschool De Schakel brengen Lievendaal in beweging

De leerlingen van groep 7 van basisschool de Schakel in Eindhoven hebben samen met studenten van het Eindhovense s.v.i.d Lucid hard gewerkt om de buurt Lievendaal in beweging te krijgen.

EINDHOVEN - Mensen komen te weinig in beweging, eten niet altijd gezond en komen niet genoeg samen. De leerlingen van groep zeven besloten dat het genoeg was. En als iemand de buurt samen kon brengen, dan waren zij dat wel. Dit is precies waar Move goed op kan inspelen. Stichting Move laat kinderen die vaak minder voorsprong hebben dan hun leeftijdsgenoten ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door deze kinderen te koppelen aan studenten.

In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. De studenten helpen hen hun plannen te verwezenlijken. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij altijd voorop.

Tijdens de 'bedenk -en doesessies' hebben de studenten de leerlingen uitgedaagd om buiten hun eigen kader te treden. Dit deden ze onder andere door de leerlingen buurtbewoners te laten interviewen, om hun meningen te krijgen over wat ze vonden over de thema's die ze zelf hadden uitgekozen. Die thema's zijn 'Beweging en Gezondheid' en 'Contact en Ontmoeting'. De interviews waren erg waardevol, want hierdoor kwamen er leuke en creatieve ideeën naar boven.

Hoewel het idee van een voetbalwedstrijd of sportdag zeer in de smaak viel, waren alle leerlingen verkocht van het idee om een permanente herinnering te hebben van dit project, dat over tijd nog gebruikt kon worden. Dit is gepresenteerd in de vorm van een rad, waar activiteiten op staan, of zelf toegevoegd kunnen worden. Deze activiteiten variëren van buitenspelletjes, tot het simpelweg geven van een complimenten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden