FC Eindhoven ging in de laatste wedstrijd van het seizoen onderuit op bezoek bij provinciegenoot RKC Waalwijk. (Foto: Johan Manders).
FC Eindhoven ging in de laatste wedstrijd van het seizoen onderuit op bezoek bij provinciegenoot RKC Waalwijk. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

FC Eindhoven sluit wisselvallig seizoen teleurstellend af

De laatste wedstrijd van het seizoen wilden de Blauw-Witten graag met een overwinning afsluiten, maar het werd 3-1 voor RKC Waalwijk. Paul Quasten en Emil Hansson (2x) vonden het net voor de thuisploeg. Rigino Cicilia maakte zijn eerste goal voor de Eindhovenaren.

WAALWIJK - De wedstrijd begon voor de Eindhovenaren als een nachtmerrie. Een schot van Paul Quasten belandde in de eerste minuut op prachtige wijze in de kruising en liet Menno Bergsen daarmee kansloos. Op aangeven van Rigino Cicilia kwam Kaj de Rooij een tijdje later een teenlengte te kort om de bal achter Etienne Vaessen te schieten. FC Eindhoven kreeg weinig mogelijkheden. Een vrije trap was nodig om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Branco van den Boomen gaf de bal perfect op maat en Rigino Cicilia wist zijn eerste officiële doelpunt voor de Eindhovenaren binnen te koppen.

Lang kon FC Eindhoven niet genieten van de gelijkmaker. Een vrije trap van Feyenoord-huurling Hansson belandde rechtstreeks in de verre hoek. In de 45e minuut lag het centrum van FC Eindhoven compleet open en daar wisten de Geel-Blauwen optimaal van te profiteren. Weer schoot Hansson raak: 3-1.

FC Eindhoven oogde na 'de thee' wat stabieler en met een aantal offensieve wissels probeerde trainer David Nascimento een aansluitingstreffer te forceren. Toch was het de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde. Een vrije trap van Dylan Seys vloog dit keer net langs het doel. De Blauw-Witten kregen hierna meer grip op de wedstrijd en maakten het RKC Waalwijk bij vlagen lastig. Aan de andere kant was het vlak daarna ook bijna raak, maar Darren Maatsen mikte op de paal. Een uitbraak van FC Eindhoven leverde vervolgens via invaller Elisha Sam bijna de 3-2 op, maar hij miste nipt. Op wat kansjes van beide ploegen na bleef het 3-1 en zo verloor FC Eindhoven haar laatste competitieduel van het seizoen.

Daarmee komt deze Keuken Kampioen Divisie jaargang tot een teleurstellend einde. De ploeg van Nascimento kende een bijzonder wisselvallig seizoen, waar een lage klassering op de ranglijst en deelname aan de play-offs dicht bij elkaar lagen. De 14e plaats zegt in dat opzicht genoeg over het het seizoen van FC Eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden