In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over.
In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over.

Romeinen nemen het over

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd. Laat je verwennen in de beautysalon in onze Romeinse boerderij, proef de Romeinse hapjes, verkleed je in toga of loop mee met de Romeinse modeshow. Liever iets stoerders? Marcheer dan mee in het kampement van de legionairs van re-enactmentgroep Legio Secunda Augusta of ga samen met ambachtslieden aan het werk. Zo'n 2000 jaar geleden trokken de Romeinen onze streken binnen.

EINDHOVEN - Aan de limes, de Romeinse rijksgrens, bouwden zij hun forten. De bevolking die vlakbij deze grens woonde (die langs de Rijn liep) kwam vaak in contact met de Romeinen. In onze streken rondom Eindhoven was dat veel minder. Toch sijpelden er ook bij ons Romeinse gebruiken en spulletjes door. Tot en met 5 mei komt Legio Augusta II in het dorp op bezoek. Tijdsgidsen vertellen hoe het leven voor de gewone burgers veranderde: zij kregen bijvoorbeeld een Romeinse maalsteen en soms wat luxe producten van de Romeinen mee. Uiteindelijk leerden we nieuwe dingen kennen zoals kippen, poezen, gedraaid aardewerk, olijfolie en wijn.

Hoewel de Romeinenweek officieel een week later is, haakt het dorp wel aan op het thema ervan: 'Waar zijn de vrouwen?' Dat doen we met een Romeinse beautysalon, het showen van Romeinse kleding, het klaarmaken van Romeinse hapjes en het spelen van Romeinse spelletjes. Tot en met 5 mei in het preHistorisch Dorp.

Meer berichten