Els van der Meijden, geboren en getogen in Sint-Oedenrode, exposeert haar kunstwerken tot 12 juni in haar geboortedorp. (Foto: Pixabay).
Els van der Meijden, geboren en getogen in Sint-Oedenrode, exposeert haar kunstwerken tot 12 juni in haar geboortedorp. (Foto: Pixabay).

Wat is er te doen in Eindhoven?

Vlooienmarkt

EINDHOVEN - Jong Nederland De Fakkel (een jeugdvereniging voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar) houdt zondag 5 mei haar jaarlijkse vlooienmarkt. De markt, te doen op Fakkellaan 1 Eindhoven, is gratis toegankelijk en duurt van 13.00 tot 16.00 uur. De opbrengst van die vlooienmarkt is bestemd voor de organisatie van de diverse jeugdactiviteiten van Jong Nederland De Fakkel. Zelf spullen verkopen? Kom dan op vrijdag 3 mei tussen 09.00 en 20.00 uur of op zaterdag 4 mei tussen 09.00 en 12.00 uur langs.

Proefen van sport karate

EINDHOVEN - Karate is niet alleen maar een potje vechten. Het is een sport waarbij je je lichaam en geest traint. Je wordt leniger en je kunt je energie kwijt. Je uithoudingsvermogen wordt vergroot, je reactievermogen sneller en je spieren sterker. Zin om een keer mee te doen bij Karateschool Yin Yang? Dat kan. De leden trainen op maandag van 20.00 tot 21.30 uur en op woensdag van 19.30 tot 21.00 uur. Adres is de Piuslaan 70 in Eindhoven. www.kyokusyinyang.nl

Water / rivieren

EINDHOVEN – In de bezoekersruimte van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven is tot en met donderdag 1 augustus een nieuwe expositie te zien: rondom water en rivieren. Het betreft een kleine kunstexpositie over leven en werken met water. De kracht en schoonheid van het water wordt geëxposeerd door verschillende kunstenaars uit de regio. RHCe is te vinden op Raiffeisenstraat 18 in Eindhoven en is van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken.

Expositie Els van der Meijden

SINT-OEDENRODE – Els van der Meijden, geboren en getogen in Sint-Oedenrode, exposeert haar kunstwerken tot 12 juni in haar geboortedorp. Haar werk, bestaande uit impressie van ontmoetingen of belevenissen, wordt tentoongesteld in Mariëndal. De opening van de expositie is op zondag 5 mei om 15.00 uur te doen. Toegang gratis.

Oude Raadhuis

EINDHOVEN - In wijkcentrum 't Oude Raadhuis vindt elke dinsdag van 20.00 tot 23.00 uur een dansavond voor 50-plussers plaats. Elke donderdag is er voor alle wijkbewoners een koffieuurtje. Die duurt van 10.00 tot 11.30 uur. Het wijkcentrum is te vinden op 't Hofke 15 in Eindhoven.

In 't Groen

GELDROP – Het Nederlandse duo Jonesy en de Canadees-Israëlische Orit Shimoni verzorgen de muziek tijdens een nieuwe editie van Roots in 't Groen. Op woensdag 1 mei vindt het evenement om 20.30 uur plaats. Jonesy is een singer-songwriter, die bijgestaan wordt door de muzikale duizendpoot Tis Marang. Orit Shimoni is eveneens een singer-songwriter, die een mix van genres als folk, blues en gospel presenteert. De pet gaat rond in Heerenhuys 23, op Heuvel 23 in Geldrop.

Weekers' leven

EINDHOVEN – Lisette Weekers heeft een boek geschreven en presenteert deze humoristische verhalenbundel op vrijdag 10 mei in café Kraaij & Balder. Op Strijpsestraat 79 vertelt Weekers over haar lang gekoesterde droom: het schrijven van een boek. 'Groots en meeslepend' leven bevat mooie, gewone en gekke momenten uit het leven van Weekers. Ze werd geïnspireerd door Simon Carmiggelt. De presentatie in de Eindhovense kroeg begint om 20.30 uur. Toegang gratis.

Meer berichten