Het gaat hier om het beeld 'Vogels' van de gerenommeerde en inmiddels overleden kunstenaar Gerard Bruning.
Het gaat hier om het beeld 'Vogels' van de gerenommeerde en inmiddels overleden kunstenaar Gerard Bruning. (Foto: )

Uniek kunstwerk behouden voor de wijk Mensfort

De sloop van het oude van der Putt-lyceum aan de Berlagelaan in de wijk Mensfort is in volle gang. Op deze plaats verrijst een compleet nieuwe woonwijk met de naam 'De Vijf van Vorst'.

EINDHOVEN - Maar met de sloop van dit markante schoolgebouw dreigde ook een aantal unieke kunstwerken in de vergetelheid te raken of zelfs geheel te verdwijnen. Al in maart van 2017 werd in het Eindhovens Dagblad aangekondigd, dat het lot van deze kunstwerken erg onzeker was. Reden voor enkele bewoners van de wijk Mensfort om in contact te treden met CRA projectmaatschappij om het belangrijkste en meest in het oog springende kunstwerk voor de wijk Mensfort te behouden. Het gaat hier om het beeld 'Vogels' van de gerenommeerde en inmiddels overleden kunstenaar Gerard Bruning.

Na veel overleg, lobbyen, netwerken en gesprekken voeren, kon met de geweldige medewerking van CRA en vooral van de Stichting Leefbaarheid Mensfort het kunstwerk voor de wijk behouden blijven. Het 55 jaar oude beeld bleek door jarenlang gebrek aan onderhoud, in zeer slechte staat te verkeren. Die broodnodige restauratie werd grondig en deskundig opgepakt door 'Klooster&Beeld' uit Bergeijk.

De 'Vogels' krijgen nu een nieuw nest in Mensfort en wel in de tuin van appartementencomplex Frankrijk Staete aan de Willem de Bruynstraat in Eindhoven. Op deze prachtige zichtlocatie kan iedereen in de wijk blijven genieten van dit unieke kunstwerk. En omdat er in de wijk meer dan tien nationaliteiten wonen, is 'verbinding' op deze feestelijke dag het thema voor Mensfort.

Bijeenkomst
Op donderdag 9 mei aanstaande om 14.00 uur zijn alle buurtbewoners van harte welkom bij de officiële (her-) onthulling van het beeld 'Vogels' waarbij ook wethouder Yasin Torunoglu aanwezig zal zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden