Wat is er in Eindhoven te doen?

Vlooienmarkt

EINDHOVEN - In sporthal Strijp vindt zondag 21 april een vlooienmarkt plaats die van 09.00 tot 16.00 uur duurt. De entree op Rijstenweg 7 in Eindhoven bedraagt 2 euro.

Concert muziekcorps

EINDHOVEN - In wijkcentrum Unitas wordt zaterdag 20 april een concert gegeven door het leerlingen- en opleidingsorkest en de slagwerkgroep van Het Koninklijk Woensels Muziekcorps. De groepen brengen afzonderlijk werken ten gehore en zullen ook samen een muziekstuk spelen. De avond, die om 20.00 uur begint, wordt afgesloten door een nieuw gevormd jazzorkestje, bestaande uit muzikanten van WMC. De toegang tot Vlokhovenseweg 49 is gratis.

Iedereen vindt ergens iets van

EINDHOVEN - Theatermaakster Hanna van Mourik Broekman brengt op woensdag 17 april haar 'Stormkamer De Rechtbank' naar Pand P in Eindhoven. Met deze Stormkamer verdiept zij zich met het publiek in de vraag hoe een mening een oordeel wordt. In elke stad zijn andere meningen en uitkomsten - De Rechtbank is in elke stad anders. "Ik ben iemand. U bent iemand. Je vindt wat. Van iemand. Zoeken we nog wel, of 'vinden' we alleen maar? En heet dat dan een mening, of is het een oordeel? Of is dat een uiting van wat je voelt, om zeker niet vergeten te worden", weet Van Mourik Broekman. De voorstelling begint om 20.30 uur. Een kaartje kost 11 euro.

Repair Café Stratum

EINDHOVEN - In verband met Koningsdag is Repair Café Stratum deze maand een week eerder. Op zaterdag 20 april is eenieder welkom tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Het repair café vindt plaats op Hoefkestraat 42a in Eindhoven.

FeelGood Market

EINDHOVEN - Op de aanstaande FeelGood Market, zondag 21 april, kunnen kinderen op zoek naar paaseieren. Een paashaas heeft tal van eieren verspreid over het Ketelhuisplein. Los daarvan is de FeelGood Market gewoon open, van 12.00 tot 18.00 uur.

Bluespasen

NUENEN - Op Tweede Paasdag verwelkomt café Schafrath (Park 35) de Belgisch-Nederlandse bluescombinatie Travellin' Blue Kings. De groep staat tijdens hun optreden bekend om de energie en het enthousiasme dat zij overbrengen. Het optreden op die maandag begint om 16.30 uur. De toegang is gratis.

Expositie vakkanjers

EINDHOVEN - De geslaagden van de vakopleiding 'lederen tassen' van het ambachtshuis Eindhoven worden zaterdag 20 april in de gelegenheid gesteld hun meesterproef, de tassencollecties, te tonen en toe te lichten bij Yksi Expo (Torenallee 22-04) in Eindhoven. Een kijkje nemen bij Yski Expo kan die dag van 11.00 tot 17.00 uur.

www.ambachtshuis-brabant.nl

Huldiging

EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma reikte 12 april een koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw H.C.B. Kat (Leni; 61 jaar; Ridder in de Orde van Oranje Nassau). Ze ontving de koninklijke onderscheiding in het Parktheater.

Meer berichten