Elton Kabangu viert een feestje na het aantekenen van de gelijkmaker. Het mocht niet baten, want Roda JC ging met drie punten terug naar Kerkrade. (Foto: Johan Manders).
Elton Kabangu viert een feestje na het aantekenen van de gelijkmaker. Het mocht niet baten, want Roda JC ging met drie punten terug naar Kerkrade. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

Roda JC verslaat FC Eindhoven

In de strijd om een plaats in de Keuken Kampioen Play-Offs heeft FC Eindhoven slechte zaken gedaan.

EINDHOVEN - Er stonden nog geen vijf minuten op de klok en de eerste kans van de wedstrijd was direct raak. Célestin Djim schoot de bezoekers, Roda JC, van dichtbij op voorsprong en liet de debuterende doelman Guy Smit kansloos: 0-1. Deze snelle treffer verlamde de Blauw-Witten niet. In de tiende minuut toonde Branco van den Boomen zijn klasse namelijk. Met een lange bal werd Samy Bourard het zestienmetergebied in gestuurd, die hem vervolgens knap wist terug te koppen op Elton Kabangu. De buitenspeler zorgde ervoor dat de bal achter doelman Tom Muyters verdween: 1-1.

De tweede helft opende FC Eindhoven met een scherpe vrije trap. Rochdi Achenteh gaf gevaarlijk voor, waardoor Siebe Van der Heyden kon inkoppen, maar hij kopte in de handen van de doelman. Beide ploegen begonnen wat voorzichtig en ietwat onzorgvuldig aan de tweede helft. Toch kwam Elisha Sam plotseling los op de rechtervleugel, maar hij schoot hoog over. Bij de volgende grote kans kon Alvin Daniëls inkoppen, maar ook hij trof geen doel. In de slotfase ging het alsnog mis voor FC Eindhoven. Augustine Loof verschalkte zijn eigen doelman. Zo ging ploeg uit Kerkrade met drie punten naar huis. Vrijdag speelt FCE tegen Cambuur Leeuwarden.

Meer berichten