vlnr: Wil Walraven, Corrie Eshuis en Hans Bijleveld ontvingen de Gouden Duim uit handen van Henri Swinkels, die achter het drietal staat. (Foto: Wim Hollemans).
vlnr: Wil Walraven, Corrie Eshuis en Hans Bijleveld ontvingen de Gouden Duim uit handen van Henri Swinkels, die achter het drietal staat. (Foto: Wim Hollemans). (Foto: Wim Hollemans)

Gouden trio uit Nuenen ontvangt Gouden Duim

Onverwacht bezoek op 27 maart in Nuenen. Hans Bijleveld, Corrie Eshuis en Wil Walraven kregen De Gouden Duim van de provincie Noord-Brabant. Het beeldje, inclusief oorkonde werd, ze overhandigd door Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur.

NUENEN - De drie inwoners van Nuenen zijn cliëntondersteuners: ze helpen ouderen vrijwillig bij het aanvragen van WMO-voorzieningen. Henri Swinkels: "In deze mooie provincie zetten veel mensen zich in voor anderen, puur vrijwillig. Meestal vonden ze dat zelf de normaalste zaak van de wereld, waar ze niet over praten. Hans, Corrie en Wil, op mensen als jullie draait onze samenleving. Hier in Nuenen helpen jullie een grote groep ouderen, samen met een grote groep andere vrijwilligers. Daarvoor verdienen jullie de Gouden Duim." Om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen, is vaak een WMO-aanvraag nodig.

Die hulpvraag indienen bij de gemeente blijkt voor veel mensen een lastige opgave. Daar helpt het drietal de oudere inwoners van Nuenen graag bij. Dat doen ze nu zo'n drie jaar. Ze zetten zich in om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan, terwijl ze ook nog rapportages en evaluaties schrijven en veel contacten onderhouden.

Meer berichten