Vlooienmarkt
Vlooienmarkt

Wat gaan we in Eindhoven en omstreken doen?

Duo-optreden

NUENEN - In cultureel centrum Het Klooster, te vinden op Park 1 in Nuenen, geven Maxpoint en Sixties Tribute Band een duo-optreden. Ze staan om 21.00 uur op het podium. De toegang tot het concert bedraagt 5 euro.

Geloof en zang

EINDHOVEN - In de Maranathakerk vindt vrijdag 29 maart een avond plaats waar het thema 'geloven alleen...!' luidt. Het is een avond over geloof met veel zang, een kort woord en ruimte en gebed en voorbede. De kerk is op Venstraat 30 in Eindhoven te vinden.

Rondje Meulendijks

GELDROP - 'Rondje Meulendijks' heet de vogelwandeling van IVN Geldrop op dinsdag 2 april. De start is om 9.00 uur bij manege Meulendijks, aan het eind van de Strabrechtseheideweg in Heeze. Deelname is gratis, honden zijn niet welkom.

Deelnemende vogelaars hoeven niet over vogelkennis te beschikken. Een verrekijker is een pré, goed schoeisel wordt aanbevolen. De wandeling duurt 2 à 2½ uur. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. De Strabrechtseheideweg sluit aan op de Bosrand in Geldrop en ligt aan de andere kant van het viaduct over de A67. Een paar minuten fietsen verder ligt de manege.

De Trans//missie

EINDHOVEN - Studium Generale Eindhoven ontvangt op woensdag 27 maart om 20.00 uur theatercollectief De Trans//missie met muziektheaterstuk De Mens als tussenstation. Het stuk gaat over kunstmatige intelligentie en de ethische kanten daarvan. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro, studenten hebben gratis toegang.

studiumgenerale-eindhoven.nl/nl/programma

Kamerkoor zingend op reis

EINDHOVEN - De Bibliotheek Den Bosch aan de Hinthamerstraat wordt zondag 31 maart opgeluisterd door het Strijps Kamerkoor uit Eindhoven, dat speciaal met de Boekenweek een kort programma brengt rondom het thema 'De moeder de vrouw'. Van 16.00 uur tot 17.00 uur kunt u in Den Bosch stukken horen die allemaal zijn gecomponeerd door dirigent Wilko Brouwers. Nieuw is dit jaar de reis er naar toe. In samenwerking met NS start het koor om 14.25 uur op station Eindhoven, haar thuisbasis, en gaat het lied verder in de intercity naar Den Bosch om 14.47 uur. Meer info op:

www.strijpskamerkoor.nl

Stereo Naked

GELDROP - Stereo Naked bestaat uit contrabassist Pierce Black en zangeres en banjospeelster Julia Zech. Samen zoeken ze de grenzen op van de genres americana en rootsmuziek. Stereo Naked staat woensdag 3 april op het podium tijdens Roots in 't Groen bij Heerenhuys 23, Heuvel 23 in Geldrop. Het concert begint om 20.30 uur. Tijdens de pauze gaat de hoed rond (minimale bijdrage is 5 euro).

Prostaatkanker

EINDHOVEN - Voor mannen bij wie prostaatkanker wordt vastgesteld, kan het moeilijk zijn om erover te praten. Om bespreekbaar te maken waar ze mee te maken hebben, nodigt de ProstaatKankerStichting hen uit om hun ervaringen en vragen te delen met lotgenoten. Op donderdag 4 april om 14.00 uur te doen in Inloophuis de De Eik, Aalsterweg 285B in Eindhoven.

Meer berichten