Hans van Moorsel geeft woensdag 3 april bij IVN Geldrop een lezing over amfibieën en reptielen. (Foto: Hans van Moorsel).
Hans van Moorsel geeft woensdag 3 april bij IVN Geldrop een lezing over amfibieën en reptielen. (Foto: Hans van Moorsel). (Foto: )

Wat valt er in Eindhoven en omstreken te beleven?

Amfibieën en reptielen

GELDROP - 'Amfibieën en reptielen dichtbij en ver weg' is de titel van een lezing die Hans van Moorsel op woensdag 3 april bij IVN Geldrop geeft. In zijn presentatie legt Van Moorsel het verschil uit tussen amfibieën en reptielen. Hij gaat in op vragen als: zijn ze echt koudbloedig? Waar komen ze voor? Hij toont veel foto's, genomen in zowel de directe omgeving als in ons omringende landen en tropische oorden. De nadruk ligt op Nederland, waar de dieren wettelijke bescherming genieten. Locatie is natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage welkom.

Stiltewandeling

EINDHOVEN - Kerkwijkcentrum Tongelre houdt vrijdag 5 april van 14.00 tot 15.30 uur een stiltewandeling met mystieke momenten in de natuur. Mystiek is een eenheidservaring met de werkelijkheid. Ook in de geschapen werkelijkheid in Gods vrije natuur is God te vinden. In de inleiding gaan we uit van mystieke teksten van Dag Hammerskjöld, Zukui Jifu (zenvrouw) en Franciscus van Assisi. De wandeling start bij het kerkwijkcentrum, te vinden op 't Hofke 153 in Eindhoven. Om 15.30 uur is er ruimte om na te praten. Theo v.d. Elzen heeft de leiding. Meelopen is gratis.

Vlooienmarkt

EINDHOVEN - Bij het Heesterhonk vindt zondag 31 maart een vlooienmarkt plaats. Die duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Heesterhonk is te vinden op Florencelaan 48 in Eindhoven.

Vlooienmarkt (2)

EINDHOVEN - Behalve bij het Heesterhonk, vindt er op zondag 31 maart ook bij sporthal de Genderbeemd een vlooienmarkt plaats. Die duurt van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt 2 euro per persoon.

Inloop spreekuur

EINDHOVEN - Het NAH Netwerk organiseert samen met ervaringsdeskundigen een inloopspreekuur voor mensen met hersenletsel en hun mantelzorgers/naasten. Het inloopspreekuur is bedoeld voor mensen met hersenletsel, hun naasten, vrienden en iedereen die betrokken is bij mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Een afspraak maken is niet nodig. Het inloopspreekuur is elke dinsdag van 10.30 tot 12.00 uur te doen bij Libra Revalidatie & Audiologie locatie Blixembosch, Toledolaan 2 in Eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden