Menno Bergsen en Collin Seedorf vieren samen een feestje. Bergsen stopte een penalty, maar moest uiteindelijk één keer 'vissen'.
Menno Bergsen en Collin Seedorf vieren samen een feestje. Bergsen stopte een penalty, maar moest uiteindelijk één keer 'vissen'. (Foto: )

Bezoekers Jan Louwers Stadion beleven historische avond

FC Eindhoven moest het vrijdagavond tegen FC Dordrecht doen zonder basisspelers Ruud Swinkels en Rochdi Achenteh. Elton Kabangu was met drie doelpunten de grote man op het veld. Na negentig minuten stond er een schitterende einduitslag van 8-1 op het scorebord.

EINDHOVEN - De eerste mogelijkheid van de Dordtenaren kwam van Renny Smith. De middenvelder schoot de bal, via doelman Bergsen, tegen de lat. De druk van FC Dordrecht bleef aan, maar toch was het Elton Kabangu die voor de 1-0 voor zorgde aan Eindhovense zijde. De buitenspeler schoot na een individuele actie de bal in de verre hoek. Ook het tweede doelpunt van de wedstrijd kwam op zijn naam te staan. Dit bleek niet het laatste wapenfeit van de eerste helft aangezien Samy Bourard vlak hierna de 3-0 binnen kopte.

Na rust ging FC Eindhoven door met doelpunten maken en stevende het af op een historische avond. Bourard hield het overzicht en liet de kans over aan Kabangu, die de bal voor de derde keer achter Bryan Janssen schoof. Uit het niets verscheen FC Dordrecht even later in het strafschopgebied van FC Eindhoven, waardoor Siebe Van der Heyden aan de noodrem trok en een penalty veroorzaakte. Ossama Zamouri miste, maar maakte zijn fout enkele minuten later goed: 4-1.

Monsterscore
Na een paar minuten zonder kansen legde Kabangu de bal klaar voor Elisha Sam die de Dordtse keeper met een bekeken balletje kansloos liet: 5-1. Op aangeven van Branco van den Boomen werkte Alvin Daniëls met een lobje de zesde van de avond binnen. Het werd nog erger voor De Schapenkoppen: een vrije trap van Van den Boomen werd met een spectaculaire omhaal tegen de touwen geschoten door Collin Seedorf. Als kers op de taart scoorde Van den Boomen de achtste van de avond, waarmee het feest compleet was. De prachtige zege biedt hoop voor FC Eindhoven: het betrof de eerste wedstrijd van de vierde periodetitel.

Komende vrijdag speelt FC Eindhoven uit tegen Telstar. Op maandag 1 april staat TOP Oss op het programma.

Meer berichten