Foto:

FCE rolt Jong FC Utrecht op: 1-3

FC Eindhoven won vrijdagavond op Sportcomplex Zoudenbalch met 1-3 van Jong FC Utrecht. Samy Bourard was met twee doelpunten de gevierde man. Branco van den Boomen maakte het andere doelpunt voor de Blauw-Witten.

EINDHOVEN - Menno Bergsen maakte zijn officiële debuut bij FC Eindhoven, als vervanger van de geblesseerde Ruud Swinkels. De doelman greep na veertien minuten op fenomenale wijze in en plukte een kopbal uit de hoek. Aan de andere kant was spits Elisha Sam vlakbij de openingstreffer voor FC Eindhoven. In de 21ste minuut was het dan toch raak: Samy Bourard schoot verwoestend de 0-1 tegen de netten.

Na de openingstreffer kreeg Ryan El Azrak van Jong Utrecht een niet te missen kans, maar hij faalde. Alsnog werd het 1-1: Dragos Albu schoot raak. De ploeg van David Nascimento ging wel met een voorsprong de rust in. Aanvoerder Branco van den Boomen verzilverde een penalty en schoot zijn achtste van het seizoen binnen: 1-2. FC Eindhoven leek kreeg in de tweede helft controle over de wedstrijd, maar was vaak slordig in de eindpass.

Tot de 60ste minuut, toen een messcherpe voorzet van Rochdi Achenteh op waarde werd geschat de Belgische uitblinker Bourard. Hij gooide de wedstrijd met zijn tweede van de avond in het slot. FC Eindhoven gaf in het vervolg niets meer weg en reisde met drie punten naar het zuiden af.

Meer berichten