Uit je tulpenbol: zondag 24 maart.
Uit je tulpenbol: zondag 24 maart. (Pixabay)

Wat is er dit weekend te doen?

Opschoondag

EINDHOVEN - Op zaterdag 23 maart is er een opschoonactie rondom het Franz Leharplein in Eindhoven. Er wordt gestart om 13.30 uur bij de Blokker op het Franz Leharplein voor de deur en de actie duurt tot 14.30 uur. Iedereen kan hieraan meedoen. Voor handschoenen en vuilniszakken wordt gezorgd. Aanmelden kan via supportervanschoon.nl

Rapenland exposeert

EINDHOVEN -   Fotoclub Rapenland bestaat 40 jaar en presenteert op zaterdag 23 en zondag 24 maart een tentoonstelling in gemeenschapshuis De Uitwijk. Elk lid laat een selectie zien van de mooiste foto’s van het afgelopen jaar. Ook is er een beamershow met muziek en in een aparte expositiezaal is het resultaat te zien van een clubmentoraat onder begeleiding van Fotobondsmentor Peter van Tuijl. Voor de jonge bezoekers is er een puzzeltocht. De tentoonstelling duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De Uitwijk is te vinden op Generaal Pattonlaan 124 in Eindhoven.

Binnenklimaat

EINDHOVEN - Duurzaam Meerhoven organiseert een informatieve avond over Binnenklimaat. Deze avond wordt gehouden op woensdag 27 maart in De Hangar op Meerbos 4 in Eindhoven. Aanmelden kan via info@duurzaammeerhoven.nu.

Nu even niet, nu even wel

EINDHOVEN - In maart speelt de Achtse revue alsnog de voorstelling Nu even Niet Nu even Wel. Wegens gezondheidsredenen van één van de spelers was men genoodzaakt de voorstelling te verplaatsen. De voorstellingen vinden plaats op 22, 23, 24, 27, 29 en 30 maart. Kaarten à 9 euro zijn verkrijgbaar via www.achtserevue.nl of in de winkel Bloemenmaatje en tijdens de voorverkoop in het Dorpshuis, waar de voorstelling wordt gespeeld. Adres: Lekstraat 4. Alle informatie over de voorstelling is te vinden op www.achtserevue.nl.

Fotoboekenbeurs

EINDHOVEN - Pennings Foundation organiseert voor de derde keer een fotoboekenbeurs. Die is te doen op zondag 24 maart en duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Er worden nieuwe, tweedehands en antiquarische fotoboeken aangeboden. Er zijn stands van fotografen, verzamelaars, boekhandels en uitgeverijen. Voor bezoekers is de beurs gratis toegankelijk. Wie fotoboeken wil verkopen kan zich opgeven via de website www.penningsfoundation.com. Pennings Foundation is te vinden op Geldropseweg 63.

Literair  Café

GELDROP - Schrijfster Charlotte Mutsaers komt op zondag 24 maart van 14.00 tot 16.00 uur op bezoek in Literair Café Dommeldal op Heerenhuys 23 in Geldrop. Mutsaers vertelt over haar werk als schrijfster en beeldend kunstenaar en over haar laatste roman ’Een Harnas van Hansaplast’. Kaartjes via boekhandel van Grinsven in Geldrop of via bibliotheekdommeldal.nl.

Uit  je tulpenbol

EINDHOVEN - Bij SPIL-centrum De Sterren vindt zondag 24 maart van 11.00 tot 15.00 uur een lentemarkt plaats. Er zijn tal van snuisterijen te koop, er is live-muziek en activiteiten voor de kinderen. Ook is er een ruilbeurs. SPIL-centrum De Sterren (SPIL staat voor Spelen, Integreren en Leren) is een plek waar peuterwerk, kinderopvang, basisonderwijs en jeugdzorg samenkomen. De Sterren is een Vrije School, te vinden op Nuenenseweg 6 in Eindhoven. Info via markt@vrijeschoolbrabant.nl.

Meer berichten