Foto:

Plannen

De beroemde Beatle John Lennon heeft ooit gezegd: "Life is what happens to you, while you're busy making other plans." Het leven is wat je overkomt, terwijl je andere plannen aan het maken bent. Wat een mooie en ware wijsheid. Je hebt mensen die ontzettend goed georganiseerd zijn en hun plannen voor het hele jaar hebben uitgestippeld. En je hebt mensen die het hier en nu relevant vinden. In het moment leven en weinig of geen planningen maken. Terwijl het hele systeem om hen heen daarnaar vraagt. Het werk, de school, vrienden en familie.

Door mijn omschrijving heeft u waarschijnlijk al wel door tot welke categorie ik behoor. Ik probeer steeds beter te worden in plannen. Zeker met een baby op komst is dat toch echt wel handig. Tegelijk gaat het leven en de bijbehorende hectiek gewoon door, wat het plannen behoorlijk in de weg zit.

Deze week had ik een vrije week. Geen carnaval, niet ertussenuit, maar absoluut vrij gemaakt voor een kinderkamer en de laatste klussen in en om het huis. Van die saaie of ingewikkelde zaken, die je het liefst voor je uitschuift. De bedoeling was om die allemaal aan te pakken, een beetje uit te rusten en een planning voor de komende periode te maken. Een week die bedoeld was om te focussen dus. Maar het liep toch weer anders.

Ik was uitgenodigd voor een aantal bijeenkomsten, waarvoor ik normaal gesproken geen tijd zou hebben. En nu wel natuurlijk. Het was ook de week waarin we met de Provincie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken een deal sloten om de oververhitte woningmarkt aan te pakken. Met heel veel bouwen (excuus voor de hinder) en door tijdelijke units neer te zetten.

Kortom, het was een drukke vrije week. Het leven zat weer eens in de weg van mijn plannen. En die kinderkamer? Dat hebben we nu in het weekend van 17 maart gepland...

Meer berichten