Foto:

FC Eindhoven pakt punt tegen Jong Ajax

FC Eindhoven speelde afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax. Er werd gelijkgespeeld.

EINDHOVEN - Na een minuut op zeven dribbelde buitenspeler Elton Kabangu het zestienmetergebied in, maar werd geblokt door een verdediger van de bezoekers. Branco van den Boomen probeerde hierna de keeper moeilijk te maken, maar die inzet wist Dominik Kotarski te keren. Even later straften Marcelo Lopes en Van den Boomen een fout op het middenveld van Jong Ajax wél af. Laatstgenoemde, aanvoerder, kreeg de bal en profiteerde onmiddellijk: 0-1.

Jong Ajax werd vervolgens tweemaal gevaarlijk met een schot net voorlangs. Hierna werd FC Eindhoven middenvelder Samy Bourard de diepte ingestuurd op aangeven van aanvoerder Van den Boomen. Ook FC Eindhoven kreeg een kans maar de lat stond een doelpunt in de weg. Richting het eindsignaal werd het duel spannender. Tien minuten voor tijd liepen de Eindhovenaren tegen een tegentreffer aan na balverlies op het middenveld. De bal kwam bij spits Danilo Pereira die hem knap achter doelman Ruud Swinkels kopte: 1-1.

De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 8 maart tegen Sparta Rotterdam. Komende vrijdag, op 22 februari, speelt FCE tegen FC Twente.

Meer berichten