Foto:

Meeschrijven aan Wikipedia

Minder dan 10% van de redacteuren op Wikipedia zijn vrouwen. En dat zie je. Er is een schrijnend gebrek aan documentatie over vrouwen, gender, feminisme en kunst op deze website - een van de meest geraadpleegde algemene naslagwerken met meer dan 40 miljoen artikelen in meer dan 250 verschillende talen.

EINDHOVEN - Dit is dus een oproep om met hen mee te doen en Wikipedia bij te werken tijdens de Art + Feminism Wikipedia Edit-a-thon 2019. Elk jaar in maart, ditmaal op 8 maart, wordt de Art + Feminism Wikipedia Edit-a-thons georganiseerd in verschillende steden over de hele wereld. De Nederlandse editie is een coproductie van Watershed, MU Artspaceen Van Abbemuseum. Voorafgaand aan de Edit-a-thon organiseren ze op donderdag 28 februari een workshop waarin redacteuren en schrijvers leren hoe ze een goed Wikipedia-artikel kunnen schrijven. Die workshop is te doen in Pand P en begint om 16.00 uur.

8 maart
De Feminism Wikipedia Edit-a-thon 2019 vindt dus op 8 maart plaats en duurt van 12.00 uur 's middags tot middernacht. Info + programma:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-art-feminism-wikipedia-edit-a-thon-2019-eindhoven-56495190636

Meer berichten