Gerrit Kauffeld geniet van het maken van mijn muziek. Het loopt als een rode draad door zijn leven.
Gerrit Kauffeld geniet van het maken van mijn muziek. Het loopt als een rode draad door zijn leven. (Foto: DFP)

Gerrit kan niet leven zonder muziek

Voor geboren en getogen Eindhovenaar Gerrit Kauffeld (73) is muziek maken nog steeds een heerlijke hobby, waar hij eigenlijk niet buiten kan. In zijn 'mancave' kan hij zich, omringd door zijn favoriete muziekidolen, uitleven en dat resulteert soms zelf tot het maken van eigen songs.

EINDHOVEN - Zelf muziek maken, het is een talent dat niet iedereen is gegeven. Maar heb je die gave wel, dan ben je een gelukkig mens, althans volgens Gerrit Kauffeld. "Op mijn elfde kreeg ik mijn eerste gitaar: een Eindhovense Egmond. Toen ik in de tweede klas van de MULO zat werd de band The Gunners opgericht. Wij speelden in eerste instantie veel nummers van de Shadows en Cliff Richard, later werden dat ook nummers van Jimmy Hendrikx en The Cream, The Beatles en The Beach Boys."

Gerrit bleek niet alleen een verdienstelijk gitarist, maar beschikte ook over een goede zangstem. De Wielant, 't Zoldertje en de Paulus waren buurthuizen in de jaren zestig van de vorige eeuw, waar The Gunners regelmatig op het podium stonden. "En in de jaren '66-'69 traden we met Kerst op in het Italiaanse Ventimiglia." Maar ja, een vaste boterham verdienen in de muziek is maar voor een enkeling weggelegd. "Ik werd onderwijzer op de Philipsschool aan de Apeldoornstraat waar ikzelf ook de lagere school had doorlopen.

Bij het DOBA was ik consulent Onderwijs/Arbeid en de laatste tien jaar voor mijn pensionering was ik adjunct directeur van basisschool De Driesprong. Daarbij speelde ik van 1990 tot 2000 bij de band Afterbeat." Muziek als rode draad in zijn leven. "Het repertoire is inmiddels zeer divers," lacht hij. "Samen met twee vrouwen zing ik driestemmig en jazzy muziek alsmede de liedjes van Annie M.G. Schmidt staan ook op mijn repertoire." Gerrit is lid van het Sala Thai huisorkest en van het Gestels Vocaal Ensemble.

"Met mijn partner Marion en goede vrienden maken we regelmatig een stedenreis. Als gepensioneerde hoef ik niets meer, maar mag er veel. Het is een andere manier van leven, die me goed bevalt. Maar een leven zonder muziek? Dan is de lol eraf."

Meer berichten