Na vijf competitieoverwinningen ging de ploeg van Nascimento weer eens onderuit. Jong PSV bleek een maatje te groot voor de Blauw-Witten.
Na vijf competitieoverwinningen ging de ploeg van Nascimento weer eens onderuit. Jong PSV bleek een maatje te groot voor de Blauw-Witten. (Foto: )

FC Eindhoven onderuit in onderonsje tegen Jong PSV

FC Eindhoven heeft de mooie reeks overwinningen niet voort weten te zetten. In het Jan Louwers Stadion ging de stadsderby tegen Jong PSV verloren. Alvin Daniëls opende voor FC Eindhoven de score, maar een benutte strafschop van Zakaria Aboukhlal en een doelpunt van Justin Lonwijk bezorgde Jong PSV de overwinning.

EINDHOVEN - Halverwege de eerste helft werd FC Eindhoven voor het eerst gevaarlijk toen aanvoerder Branco van den Boomen een vrije trap in de zestien slingerde. Augustine Loof en Collin Seedorf kwamen beiden een paar passen te kort om de bal achter de doelman van PSV te schieten. Een paar minuten later dacht Jong PSV via Zakaria Aboukhlal op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgefloten wegens een handsbal. Iets daarna raakte Elton Kabangu de lat heel onfortuinlijk met een omhaal.

In de tweede helft was het wél raak: Alvin Daniëls maakte de 1-0. Even later wisten de bezoekers uit het niets de gelijkmaker te scoren. Aboukhlal verzilverde een penalty: 1-1. Uiteindelijk maakte PSV'er Justin Lonwijk de 1-2, wat tegelijkertijd ook de einduitslag was. Vrijdag speelt FC Eindhoven opnieuw thuis, tegen Jong Ajax. Kaarten zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

Meer berichten