Eindhoven in Beeld is in het Erfgoedhuis gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag, van 11.00 tot 16.00 uur. Het adres Gasfabriek 4, Eindhoven is via de inrit op het NRE-terrein bereikbaar.
Eindhoven in Beeld is in het Erfgoedhuis gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag, van 11.00 tot 16.00 uur. Het adres Gasfabriek 4, Eindhoven is via de inrit op het NRE-terrein bereikbaar. (Foto: )

Filmersclub Lumière: 'Van dubbel-8 naar digitaal'

In de eerste van een nieuwe reeks over de ontwikkeling van film in Eindhoven, presenteert Eindhoven in Beeld de Filmersclub Lumière. Dit is een van de oudste filmclubs van Nederland.

EINDHOVEN - Opgericht in 1952 en dus nu meer dan 65 jaar actief. Leden van Lumière behaalden veel prijzen op nationale en internationale festivals, waarbij vaak vernieuwende technieken en veel creativiteit werden beloond met hoge waarderingen. Veel films van de club gaan over aspecten van Eindhoven en er werden ook er speel- en animatiefilms gemaakt. De bijeenkomst 'van dubbel-8 naar digitaal' is zondag 17 februari van 14.00 tot 16.00 uur te doen in het Erfgoedhuis (NRE-terrein). Bezoekers zien er de première van de documentaire 'Van film naar video' die het videoteam van Eindhoven in Beeld maakte. Deze film bestaat uit interviews en beelden met drie Lumerianen van het eerste uur in de hoofdrol. Na deze première worden nog enkele films van de filmclub. De makers zijn aanwezig om een toelichting te geven. Toegang bedraagt 2 euro. Tevens is die dag de expositie 'Zorg in Eindhoven' van Eindhoven in Beeld toegankelijk.

eindhoveninbeeld.com

Meer berichten