Buurthelden samen met Pien Hoogers en Fouad Arrabbany van Dynamo Jeugdwerk en Gideon Goudriaan van Politie Oost Brabant.
Buurthelden samen met Pien Hoogers en Fouad Arrabbany van Dynamo Jeugdwerk en Gideon Goudriaan van Politie Oost Brabant. (Foto: )

Op rak met Eindhovense buurthelden

Op 15 januari jl. gebeurde er iets bijzonders in de tot de nok toe gevulde zaal van Dynamo. Wethouder Yasin Torunoglu installeerde 90 nieuwe Buurthelden die de komende tijd de extra ogen en oren van vijf wijken in Eindhoven zullen zijn. (Geschreven door Linde ten Broek.)

EINDHOVEN - De komende maanden kun je meer over deze Buurthelden lezen. Ik mag op stap met deze Helden van Eindhoven, zal getuige zijn van hun daadkracht en deel deze verhalen met jullie. Buurthelden zijn kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs die graag iets voor hun buurt willen betekenen. Zij krijgen verschillende trainingen die hun zelfvertrouwen, kracht en sociale vaardigheden versterken. Vorig jaar draaide de pilot met 15 Buurthelden uit Tongelre en het was snel duidelijk dat dit project impact heeft, positiviteit uitstraalt, kinderen weerbaarder maakt en vooral trotser en verantwoordelijker voor hun eigen buurt.

Ze maken het verschil in Strijp, Tongelre, Stratum, Woensel-Zuid en Gestel. Samen met bewoners, politie, buurtpreventieteams en andere partijen zorgen ze voor een veilige wijk. Buurthelden is een project van Dynamo Jeugdzorg, Politie Eindhoven en gemeente Eindhoven. Volg Buurthelden op Instagram #buurtheldeneindhoven. 

Meer berichten