Dirk Berkers: 'We willen de drempel om mee te doen zo laag mogelijk houden.'
Dirk Berkers: 'We willen de drempel om mee te doen zo laag mogelijk houden.' (Foto: Rob Weekers)

30 Seconds Game Night: 'Spelen, praten en met elkaar lachen'

Eindhoven is de laatste decennia flink veranderd. De stad heeft een meer internationaal karakter gekregen, mensen uit alle windstreken van de wereld geven de stad meer kleur. Internationalisering staat hoog op de Eindhovense agenda. Eindhoven News en SamenUITagenda hebben de krachten gebundeld met een een activiteit waar Eindhovenaren én internationals elkaar kunnen ontmoeten: de 30 Seconds Game Night. (Geschreven door: Rob Weekers).

EINDHOVEN - Plaats van handeling is The Student Hotel, de tachtig meter hoge toren, pal naast het Centraal Station. In ruimte The Commons -waar bezoekers een hapje en een drankje kunnen nuttigen- staat iedere tweede dinsdag van de maand het spel 30 Seconds centraal. Dit bordspel is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De opzet is simpel: in 30 seconden moeten zoveel mogelijk onderwerpen worden geraden die door één van de medespelers cryptisch worden omschreven.

Plezier
Dirk Berkers van The Student Hotel coördineert de spelletjesavond. "Beter gezegd: een ontmoetingsavond", zegt Berkers. "Een leuke avond met elkaar hebben, daar gaat het om." De eerste twee spelavonden zijn al achter de rug, en Berkers ziet dat de deelnemers vooral veel plezier hebben. We willen de drempel om mee te doen zo laag mogelijk houden. Of je nu alleen komt, of met vrienden, iedereen is welkom. En wat is er nou leuker dan met elkaar een spelletje te spelen?"

Iedereen die mee wil doen, kan aanschuiven bij een zogeheten Nederlandse tafel, of bij een tafel waar Engels de voertaal is. Berkers: "Bij de Engelstalige versie van het spel hebben de vragen een internationaal karakter. Als je Engels ook maar een klein beetje beheerst, is het allemaal prima te doen", weet Berkers, uit ervaring. "Voor wie zijn weg nog moet vinden in Nederland is een vraag over Joop Zoetemelk natuurlijk lastig", verklaart Berkers de Nederlandse en de Engelse versie van het spel. Voor de Student Hotel is er nog een bijkomend voordeel. "Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat wij er uitsluitend voor studenten zijn. Dat is zeker niet het geval", zegt Dirk Berkers. "Zakenmensen, toeristen, expats, we hebben plek voor iedereen, The Student Hotel moet dé plek worden om elkaar in Eindhoven te ontmoeten."

Frank van der Vleuten en Irene Martens van SamenUITagenda en Eindhoven News zijn de organisatoren achter de spelavond. "Vanuit Eindhoven News en SamenUITagenda merken we dat er veel behoefte is aan activiteiten waarbij locals en internationals met elkaar in contact te kunnen komen", vertelt Irene Martens. "Bij 30 Seconds moeten de deelnemers met elkaar samenwerken", zegt Frank van der Vleuten. "Elkaar ontmoeten, samen het spel spelen, praten en met elkaar lachen."

De eerstvolgende '30 Seconds Game Night' wordt op 12 februari om 20.00 uur gehouden.

eindhoven.samenuitagenda.nl/30seconden

Meer berichten