Het meegereisde publiek geniet van de overwinning op Go Ahead Eagles.
Het meegereisde publiek geniet van de overwinning op Go Ahead Eagles. (Foto: )

FC Eindhoven rijgt zeges aaneen

Na de 2-0 overwinning van vorige week, tegen toenmalig koploper FC Den Bosch, heeft FC Eindhoven weer een overwinning weten te boeken tegen een van de hoog geklasseerde ploegen. In Stadion De Adelaarshorst bleven de Blauw-Witten met 0-1 aan de goede kant van de score. Het eerste wapenfeit van de Blauw-Witten kwam van Branco van den Boomen. Een schot van 'randje zestien' eindigde in de handen van Hobie Verhulst, doelman van Go Ahead. De ploeg van David Nascimento had tijdens de eerste helft het heft in handen.

EINDHOVEN - De boel opjagen, de tweede bal winnen en voetballen. Het resulteerde vooral in dreiging, zonder honderd procent kansen. De ruststand was 0-0, maar dat gaf de verhoudingen niet goed weer. In de tweede helft gaf De Adelaarshorst de thuisploeg energie. Na 72 minuten kreeg Siebe Van der Heyden een tweede gele kaart en moest de tactiek aangepast worden. Jay Idzes verving Samy Bourard en ging centraal achterin spelen. Geheel verdiend, maar minder verwacht, kwam FC Eindhoven daarna wel op voorsprong.

Elisha Sam profileerde zich de afgelopen weken al als supersub en hij was het opnieuw. De spits kreeg de bal ietwat gelukkig mee en schoot binnen via doelman Hobie Verhulst: 0-1. De thuisploeg perste er nog een slotoffensief uit om de gelijkmaker te forceren, maar de tien overgebleven Blauw-Witten wisten het restant van de wedstrijd, inclusief de vijf minuten blessuretijd, stand te houden. Volgende week komt Jong PSV op bezoek.

Meer berichten