Foto:

Crisis in de hoofdstad

PSV heeft goede zaken gedaan dit weekend. Zelf winnen om daarna toe te kijken hoe Ajax wordt afgedroogd tegen Feyenoord. Vijf punten is nu de voorsprong en daardoor heeft PSV een uitstekende uitgangspositie in de race om de titel.

Deze wedstrijden moeten ieder individueel worden gespeeld als echte finales. De gemakzucht die de afgelopen twee wedstrijden in de ploeg sloop moet er echt uit. De kracht van PSV voor de winterstop was juist dat de ondergrens van het elftal dusdanig hoog lag, dat geen enkele eredivisieploeg daar tegenop kon boksen. Na de winterpauze, ligt die lat behoorlijk lager en dan kan je weleens tegen een zeperd oplopen zoals onlangs tegen Emmen. Nu is het moment daar dat de ervaren jongens uit de kleedkamer; Zoet, Schwaab, Hendrix en De Jong opstaan om de teamgenoten op scherp te zetten. Zij weten immers wat er gevraagd wordt in een strijd om het landskampioenschap. Dit kan door veel te praten op het trainingsveld, maar ook door weleens een teamgenoot aan te pakken in een duel. Uiteraard zonder hem te blesseren, maar wel zodanig te raken dat de voetballer weer bij de les is.

In de komende maand zal er een hoop duidelijk worden. Met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord en uitduels bij Heerenveen en Utrecht voor de boeg ligt puntverlies op de loer. Kom je deze wedstrijden echter goed door, dan heb je de schaal al met één hand vast. Genoeg om voor te spelen dus en dat weet Mark van Bommel maar al te goed. Nu het crisis is in Amsterdam wil je deze als PSV zijnde zolang mogelijk laten voortwoekeren. De miljoenen stromen daar binnen, maar de resultaten blijven uit. Met wedstrijden tegen Real Madrid in de Champions League en Feyenoord voor de beker is het helemaal niet ondenkbaar dat Ajax dit seizoen zonder prijs afsluit. Als dat gebeurt dan gaan er zeker koppen rollen in Amsterdam. Pakhuizen vol met geld, maar al jaren geen prijs gewonnen.

Dat is niet uit te leggen aan de kritische fans uit Mokum.

Meer berichten