Lianne had direct een goed gevoel toen ze haar eerste stappen in het Catharina Ziekenhuis zette.
Lianne had direct een goed gevoel toen ze haar eerste stappen in het Catharina Ziekenhuis zette. (Foto: )

Dankbaar werk én jezelf blijven ontwikkelen

Een heel goed gevoel, dat had Lianne Louwers direct toen ze tijdens de Dag van de Zorgprofessional haar eerste stappen in het Catharina Ziekenhuis zette. In rap tempo ontwikkelt ze zichzelf nu van een flexibel inzetbare verpleegkundige tot assistent op de operatiekamer.

EINDHOVEN - Lianne werkte eerst in de thuiszorg, maar koos bewust voor een loopbaanvervolg in het ziekenhuis. Dat was wel even wennen, daarom kreeg ze via het Flexbureau een inwerktraject op maat: "In de thuiszorg verzorg je één patiënt tegelijk, in het ziekenhuis werk je op een afdeling met meerdere patiënten. De ziekenhuisomgeving is heel dynamisch", vertelt Lianne. Ze startte in het Catharina Ziekenhuis als flexverpleegkundige met een bootcamp en een vaste plaats op de afdelingen Cardiologie en Neurologie.

"Op de afdeling Cardiologie hebben we een Hartlounge waar alle patiënten binnenkomen die bijvoorbeeld worden gedotterd. Die patiënten hoeven maar een dag te blijven en dan kunnen ze weer naar huis, dat is natuurlijk heel fijn voor de patiënt. In korte tijd leerde Lianne op deze manier het ziekenhuis kennen. "En met de coördinator van de afdeling had ik ondertussen regelmatig gesprekken over mijn voortgang en persoonlijke ontwikkeling."

Het dagelijks werken met patiënten vindt Lianne dankbaar werk. "Patiënten zijn blij dat je ze helpt en ze zeggen dat ook tegen je. Ik vind het fijn om op deze manier iemand te kunnen helpen. Dat ik in de zorg wilde werken wist ik eigenlijk al toen ik jong was." Lianne maakte de overstap van de thuiszorg naar het ziekenhuis naar aanleiding van de Dag van de Zorgprofessional in het Catharina Ziekenhuis. "Toen ik deze open dag bezocht, kreeg ik direct een goed gevoel. Het viel me op hoe aardig iedereen was." Dat gevoel is niet veranderd: "Op iedere afdeling waar ik ervaring heb opgedaan wil iedereen je graag helpen. Ik kan altijd alles vragen en leer zo heel snel."

Groot voordeel
Lianne leert bijvoorbeeld veel over de werking van het menselijk lichaam. "Ik ben erg geïnteresseerd in het fysiologische aspect en de anatomie van de mens, dus dat zit hier in het ziekenhuis wel goed." Een andere groot voordeel volgens Lianne: "Ik mag hier veel meer verpleegkundige handelingen verrichten, bijvoorbeeld een infuus aanleggen of bloedprikken. Ik krijg hier veel vrijheid om dit zelfstandig te doen. Als je je als professional wil ontwikkelen in de zorg, dan kan dit in het Catharina Ziekenhuis. Ook als je niet zoveel werkervaring in een ziekenhuis hebt." Lianne kreeg na twee jaar als flexverpleegkundige de kans om door te groeien: onlangs startte ze met de driejarige opleiding tot OK-assistent.

"Ik ga één of twee dagen in de week naar school en op de andere dagen ben ik aan het werk in het ziekenhuis, dat is een mooie combinatie. Hier in het ziekenhuis heb ik altijd een vast aanspreekpunt en krijg ik de begeleiding die ik nodig heb. Het bevalt me hier erg goed, ik hoop hier dan ook heel lang te kunnen blijven werken!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden