FC Eindhoven juicht na weer een doelpunt.
FC Eindhoven juicht na weer een doelpunt. (Foto: John Claessens)

Anil Badloe van FC Eindhoven: 'Zaalvoetbal verdient meer aandacht'

Zaalvoetbal (futsal) het ondergeschoven kindje? De 51-jarige Anil Badloe vindt van wel. De algemeen directeur van de zaalvoetbaltak van FC Eindhoven is van mening dat de sport meer aandacht verdient. "Het is erg leuk om naar te kijken, veel intenser. Je komt echt ogen te kort", klinkt het enthousiast. (geschreven door Willem Brouwer).

EINDHOVEN - Het is niet eens zo gek dat de zaalvoetbalsport in Nederland relatief weinig aanhangers heeft. Als je zelf binnen vier muren een balletje wilt trappen, dien je met vrienden een team op te richten, een sponsor te zoeken en je in te schrijven bij een (lokale) zaalcompetitie. Het is niet zo vanzelfsprekend als jezelf aan te melden bij een sportvereniging. Ook draagt het niet bij dat er op televisie amper zaalvoetbal te zien is.

De spotlights ontbreken, maar dat wil niet zeggen dat het beoefenen of bekijken van de sport daardoor kwaliteit inboet. Sterker nog, het spel gaat razendsnel op en neer, wordt doorgaans op het scherpst van de snede gespeeld en niet onbelangrijk: er vallen veel doelpunten. Per slot van rekening is Eindhoven de stad bij uitstek om een vermakelijk zaalvoetbalpotje bij te wonen.

FC Eindhoven heeft inmiddels dertien landelijke prijzen verzameld

Springlevend
De ploeg van coach Jan Vogels is lijstaanvoerder van de Eredivisie en legde vorige maand zelfs beslag op de Benecup, een internationale prijs. Ook bereikten de blauw-witten onlangs de halve finale van de zaalbekercompetitie door Tigers Roermond zonder pardon opzij te zetten (8-0). Kortom: FC Eindhoven is springlevend.

Die vonk mag wat betreft bestuurslid Chris Aelberts (66) gerust overspringen op de Eindhovense inwoners. "Het zit toch een beetje afgesloten in een zaal, maar dat maakt het er niet minder om. Het is hartstikke leuk als uitje met je gezin, vrienden of kennissen." Badloe knikt. De geboren Surinamer ademt zaalvoetbal. Als voormalig FCE-speler- en coach is het altijd futsal, zoals hij dat zo mooi zegt, dat de klok slaat.

Dat de club structureel in de Nederlandse top meedraait, doet Badloe en Aelberts deugd. FC Eindhoven heeft inmiddels dertien landelijke prijzen verzameld, waarvan vijf landstitels. Vier jaar geleden volgde een belangrijke stap voorwaarts: de club, destijds nog CFE Ciba/VDL Groep geheten, ging op in de betaald voetbal organisatie van FC Eindhoven. Maar een paar supporters meer, zou het aanzicht een stuk aangenamer maken.

Wedstrijd bekijken
Met een paar vrienden gratis een wedstrijd van FC Eindhoven bezoeken? Knip het krantenartikel dan uit en kom 25 januari om 20.00 uur naar FC Eindhoven - Groene Ster Vlissingen in Indoor Sportcentrum Eindhoven.

Meer berichten