Foto:

Vier dagen topvermaak tijdens Eindhoven Diving Cup

Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion is van 31 januari tot en met 3 februari het toneel van een groots schoonspringspektakel. Tijdens de Eindhoven Diving Cup, de grootste internationale schoonspringwedstrijd van Europa, strijden zo'n 150 deelnemers uit twaalf landen om de medailles.

EINDHOVEN - Op het toernooi kunnen zij zich ook kwalificeren voor de Europese (jeugd) en Wereld (jeugd) Kampioenschappen. Europees kampioen Celine van Duijn, torenspringster, komt tijdens deze wedstrijden ook in actie. Het is alweer de twintigste editie van de Eindhoven Diving Cup.

Ieder jaar weten teams uit binnen- en buitenland dit toernooi te vinden. In het verleden deden veel er veel talenten mee die uitgroeiden tot toppers in de sport. Tijdens deze 20e editie is dat deelnemersveld ook weer erg divers. Op dit moment hebben 24 teams zich ingeschreven uit twaalf verschillende landen. De teller staat daarmee op ruim zo'n 150 deelnemers. Dit is goed voor zo'n 350 starts tijdens in totaal vier wedstrijddagen. De ervaring leert dat er tegen het einde nog enkele aanmeldingen bijkomen. Over deelnemers niet te klagen, dus.

Op de twintigste Eindhoven Diving Cup strijden minstens 150 deelnemers om de prijzen 

Door haar omvang heeft de Eindhoven Diving Cup een vaste plaats op de kalender van de Europese zwembond Ligue Européenne de Natation (L.E.S.). Daarom is dit toernooi voor Nederland een uniek evenement met internationale allure. De mogelijkheid om tijdens de Eindhoven Diving Cup limieten te springen voor de Europese- (jeugd) en Wereld (jeugd) Kampioenschappen trekt jaarlijks topschoonspringers in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar.

Vier dagen feest
Tijdens de Eindhoven Diving Cup zijn er wedstrijden op de 1-meter en 3-meter planken. Daarnaast zijn er torenwedstrijden op de vijf meter-, zeven en een halve meter- en tien metertoren. En wat dacht je van twee springers die tegelijkertijd dezelfde sprong zo gelijk mogelijk moeten uitvoeren? Iedereen die de schoonspringwedstrijden wil bezoeken is van harte welkom. Data (tijden onder voorbehoud definitieve programma): Donderdag 31 januari: van 08.45 uur tot 18.00 uur, vrijdag 1 februari: van 08.45 uur tot 18.00 uur, zaterdag 2 februari: van 08.45 uur tot 18.00 uur en zondag 3 februari: van 08.45 uur tot 17.00 uur.

Meer berichten