Vanuit het publiek klonken er veel 'oh's en ah's'. Vele jurken werden geshowd door de rechtmatige eigenaressen.
Vanuit het publiek klonken er veel 'oh's en ah's'. Vele jurken werden geshowd door de rechtmatige eigenaressen. (FreekjeGroenemans-Fotografie)

Fontys Social Studies doet bruiden herleven

Zaterdag 12 januari: buiten grijs, koud en regenachtig, binnen in verpleeghuis Eerdbrand in Eindhoven warm, gezellig, veel publiek en een catwalk waar wel veertig prachtige bruidsjurken op worden geshowd. Bruidsjurken van alle tijden en culturen. Vele jurken werden geshowd door de rechtmatige eigenaressen, meermalen klonk er trots "En de jurk past mij nog steeds!".

EINDHOVEN - Het startte met de vraag van dagbesteding Eerdbrand aan de eerstejaars van de Fontys Social Studies: organiseer een bruidsmodeshow voor de bewoners en omwonenden. Medewerker Margreet licht toe: "Bruidsmode heeft iets magisch, het doet je – hoe lang geleden ook – terugdenken aan je eigen bruiloft en hoe speciaal dat was." Dat wordt tijdens de show bevestigd door het vele applaus en de 'oh's en ah's' vanuit het publiek.

Een groep enthousiaste dames – Nina, Semnur, Anne-Roos, Anouk en Helen – van Social Studies pakte de handschoen enthousiast op. Vanaf oktober hebben zij op alle manieren bruidsjurken én mannequins gezocht. Medewerkers van Eerdbrand zijn gevraagd om hun eigen jurk te showen, vriendinnen en kennissen zijn benaderd en er werd een oproep op Facebook geplaatst. Uiteindelijk hebben alle acties prachtige jurken en enkele herentrouwpakken opgeleverd. Elk met een eigen verhaal.

De twee bruidsmeisjes maakten het geheel compleet. De studenten regelden ook nog eens professionele make-up en haarstylisten zodat er echt werd geschitterd op de catwalk. Studente Nina na afloop: "Wat was het leuk om te doen, veel werk om bij elke jurk het eigen verhaal te achterhalen, maar zo leuk." Margreet kijkt terug op een mooie samenwerking met Fontys: "Een fijne groep studenten. Ze hebben een mooie middag georganiseerd voor bewoners en omwonenden."

Meer berichten