Talloze mensen zijn bevraagd over de bibliotheek van de toekomst. 'Hoe ziet jouw ideale bibliotheek er uit?'
Talloze mensen zijn bevraagd over de bibliotheek van de toekomst. 'Hoe ziet jouw ideale bibliotheek er uit?' (Foto: )

Blijven bouwen aan waardevolle bibliotheek

Eindhoven is enorm in ontwikkeling, de maatschappij verandert in een hoog tempo. Om te bouwen aan een bibliotheek die van waarde blijft voor de stad heeft de Bibliotheek Eindhoven het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar haar rol binnen de veranderende samenleving.

EINDHOVEN - Talloze mensen zijn bevraagd over de bibliotheek van de toekomst. 'Hoe ziet jouw ideale bibliotheek er uit?' vroeg de bibliotheek bijvoorbeeld aan vele Eindhovenaren. Kinderen konden hun ideeën verbeelden in knutselwerken die gemaakt werden tijdens workshops. Ook organiseerde de bibliotheek groepsgesprekken met verschillende groepen als ouders van kinderen, internationals en studenten. Daarnaast zijn er visiemakers, ontwikkelaars en onderzoekers geïnterviewd en is er uitvoerig onderzoek gedaan naar trends en ontwikkelingen.

Wat is de rol van de bibliotheek in verschillende samenlevingen? Hoe ontwikkelt Eindhoven zich en welke bibliotheek past daarbij? Op donderdag 6 december presenteert de bibliotheek in het Warehouse of Innovation (Rechtestraat 8) de toekomstvisie, die voortkomt uit het onderzoek, en gaat hierover in gesprek. Te doen van 20.00 tot 22.00 uur, toegang gratis. Aanmelden:

www. bibliotheekeindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden