Enkele leerlingen die het examen zondag aflegden. Over een maand krijgen zij de uitslag te horen.
Enkele leerlingen die het examen zondag aflegden. Over een maand krijgen zij de uitslag te horen. (Foto: )

Internationaal Chinees examen in Eindhoven

Het internationale Chinees examen vond zondag 2 december plaats op het Stedelijk College in Eindhoven. 87 leerlingen legden op vier niveaus hun Chinees examen af.

EINDHOVEN - Stedelijk College Eindhoven is trots. Vanaf 2014 bieden ze Chinees als extra vak aan. En sinds 2017 hebben ze een officieel Confusius Classroom ter bevordering van het onderwijs in de Chinese taal en cultuur. Leerlingen krijgen de kans om op zomerkamp te gaan en maken kans op een studiebeurs van een jaar in Beijing of Shanghai. Zondag 2 december was weer zover en legden 87 leerlingen hun examen af.

Adjunct directeur Marck van Duijnhoven: 'We besteden op onze school veel aandacht aan internationalisering. We nemen deel aan internationale projecten en organiseren stages in het buitenland. Deze lessen Chinees verrijken ons onderwijsaanbod als extra vak. China is een belangrijke speler in onze Brainportregio."

De school meldt examen goed is verlopen en dat in januari de uitslagen volgen. In februari, tijdens het Chinees Nieuwjaar, is de diploma-uitreiking. Meer info op: facebook.com/sc.eindhoven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden