Alvin Daniëls (rechts) viert zijn doelpunt.
Alvin Daniëls (rechts) viert zijn doelpunt.

FC Eindhoven wint derde wedstrijd op rij

FC Eindhoven heeft afgelopen weekend voor de derde keer op rij gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij doelpunten van Marcelo Lopes, Alvin Daniëls en Jarno Janssen wonnen de Blauw-Witten verdiend van SC Cambuur.

EINDHOVEN - FC Eindhoven begon uitstekend in Leeuwarden. Na drie minuten spelen stonden de Eindhovenaren al op een 0-1 voorsprong. Marcelo Lopes bleef uitermate koel oog-in-oog met Xavier Mous. Na twintig minuten spelen maakte SC Cambuur uit het niets de gelijkmaker. Kevin van Kippersluis kon makkelijk binnenwerken na goed voorbereidend werk van Issa Kallon. FC Eindhoven antwoordde vrijwel direct op de gelijkmaker van de thuisploeg. Alvin Daniëls deed zijn oude ploeg pijn met een hard schot in de verre hoek.

In het begin van de tweede helft had FC Eindhoven het even lastig. Het lukte de Eindhovenaren niet om onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Toch kreeg de ploeg van David Nascimento een aantal mogelijkheden via Samy Bourard. Het zat de Belg net niet mee in de afwerking. Aan de andere kant kreeg Nigel Robertha twee goede kansen op de gelijkmaker, het vizier van de aanvaller stond tot twee keer toe niet op scherp.

Tien minuten voor tijd gooiden de Eindhovenaren de wedstrijd in het slot. Jarno Janssen scoorde uit een corner zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Eindhoven. In de absolute slotfase had FC Eindhoven de voorsprong nog uit kunnen breiden, omdat scheidsrechter Jochem Kamphuis de bal op de stip legde. De inzet van Elton Kabangu werd echter gekeerd door Cambuur-doelman Xavier Mous.

Aankomende weken
De aankomende weken staan er twee thuiswedstrijden op het programma voor de Blauw-Witten (Jong FC Utrecht 7/12 en RKC Waalwijk 14/12). FC Eindhoven hoopt op jouw steun en biedt een combideal aan! Volwassenen (vanaf 21 jaar) betalen slechts 20 euro voor twee duels. Selecteer een ticket voor beide wedstrijden via FC-Eindhoven.nl/tickets en vul de kortingscoupon 'combi' in voor de korting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden