Foto:

Carnavalshit: 'Ik ben Willy en gij René'

Geen worstje op m'n borstjes en ook geen paard in de gang. Maar 'Ik ben Willy en gij René'! En het zoy zomaar de carnavalskraker van 2019 kunnen worden. De videoclip kreeg een week na de release al honderdduizend views online, een positieve recensie van Voetbal Inside én een prominent plekje in het tv-programma Pauw.

EINDHOVEN - Ongetwijfeld een opsteker voor de tekstschrijver en componist van het lied Eindhovenaar Wouter van Nieuwland. Het lumineuze idee om met de voetbaltweeling Willy en René van de Kerkhof een carnavalslied te maken had hij al in 2011. "Willy en René waren destijds meteen enthousiast, alleen lukten het ons toen niet om partijen te interesseren er ook een productie van te maken. Vooralsnog belandde het liedje dus in de bureaula. Totdat ik medio mei van dit jaar in contact kwam met Erica van der Zanden van carnavalsvereniging De Durbloazers. Voor hun 44ste verjaardag wilde zij graag een eigen carnavalslied presenteren. Ja, en toen lag het natuurlijk voor de hand dat ik de demo van 2011 weer uit de la haalde."

Wat destijds niet lukte, ging nu van een leien dakje. Martijn Dankers maakte het arrangement voor de instrumenten en onder de muzikale leiding van Peter van der Zanden en de carnavalsband De Durblazers werd er gerepeteerd. Ook de Kerkhofjes waren nog steeds in om voor de microfoon te gaan staan. Karel van de Greef van Bekkers Sound Studios mixte het geheel en zo werd 'Ik ben Willy en gij René' een heuse productie. Voorwaarde was wel dat alle partijen belangeloos zouden meewerken en mocht het liedje zodanig aanslaan dat er geld mee verdiend zou worden, dan moest dit naar een goed doel gaan.

Degelijk sportmateriaal
Wouter van Nieuwland: "Willy van de Kerkhof kwam met het idee om voor de stichting Sports for Children te kiezen. Deze stichting met als ambassadeur Epke van Zonderland heeft tot doel wereldwijd kinderen van allerlei nationaliteiten te voorzien van degelijk sportmateriaal." De Heeren van Vonder ontwierpen vervolgens het cd hoesje, maakten filmopnamen, een videoclip en een website. De Eindhovense cartoonist Harold Hugenholtz bedacht een pakkende illustratie en Eddy Jansen van PSV-TV regelde archiefbeelden van de voetballende tweeling.

Spontaan
Willy van de Kerkhof: "Toen René en ik een telefoontje van Wouter kregen was onze spontane reactie: dat gaan we doen. Een half jaar geleden werd ik benaderd door de voorzitter van de Stichting Sports for Children of ik mijn contacten wilde aanspreken in Brazilië, Argentinië en Aruba, zodat ook daar kinderen blij gemaakt kunnen worden met deugdelijk sportmateriaal. Vandaar dat René en ik als voorwaarde stelden dat eventuele revenuen daarvoor besteed gaan worden." Inmiddels zijn er al diverse optredens tijdens carnaval geboekt zoals bij 3 Uurkes Vurraf in het hotel Pullman Eindhoven Cocagne. De cd is voor vijf euro te koop via ikbenwillyengijrene.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden