Loek Weimar toont de ADO-bal met handtekeningen van de spelers. (Foto: DFP).
Loek Weimar toont de ADO-bal met handtekeningen van de spelers. (Foto: DFP). (Foto: )

Loek (77) promoot wandelvoetbal

De liefde bracht Loek Weimar (77) naar Geldrop. In 1988 leerde deze geboren en getogen Hagenees 'zijn' Tonne kennen. Een jaar later besloot hij definitief zijn koffers te pakken en in 1991 gaven ze elkaar het ja-woord. Voor allebei was dit hun tweede huwelijk. Voor Loek betekende dit echter ook dat hij zijn draai in een nieuwe omgeving moest vinden.

GELDROP - "Den Haag en omgeving ken ik op mijn duimpje. Ik heb fysiotherapie gestudeerd, maar er nooit mijn beroep van gemaakt. Mijn ouders hadden een parfumerie en bedrijf in cosmetica. Als vertegenwoordiger reisde ik heel Nederland door. Nadat zij het bedrijf verkocht hadden ging ik als artsenbezoeker werken. Maar sport maakte ook deel uit van mijn leven. Allerlei balsporten heb ik beoefend, zoals voetbal, hand- en honkbal en cricket. Ook was ik als verzorger verbonden aan FC en later ADO Den Haag. Toen ik afscheid nam van de Haagse club kreeg ik een bal met daarop de handtekening van alle voetballers, Die bal koester ik nog steeds."

In 2000 ging Loek met pensioen en zette zich in voor het bedrijf van zijn vrouw dat zich gespecialiseerd had in het organiseren van medische congressen. "Weet je wat zo grappig is, dit bedrijf waarvoor ik deels nog steeds werk, is nu overgenomen door mijn dochter en haar zoon." Maar die andere passie, sporten, was voor Loek ook erg belangrijk. "Via PSV kwam ik in aanraking met wandelvoetbal, speciaal bedoeld voor zestigplussers. Naast het sportief bezig zijn, gaat het bij wandelvoetbal vooral ook om het sociale contact. Zo drinken we altijd samen koffie.

Inmiddels ben ik niet alleen ambassadeur van deze sport maar ook trainer. Wandelvoetbal heeft inmiddels afdelingen in heel Nederland en wordt ondersteund door de KNVB en de Ouderenbond. Je speelt zes tegen zes, er mag niet gerend worden en hoog schieten is niet toegestaan. Er is geen keeper, het veld bedraagt een kwart van een normaal voetbalveld en de partijtjes duren zo'n 15 minuten. Ook vrouwen zijn van harte welkom. Je blijft er fit door en het is heerlijk ontspannend." Info: www.PSVwandelvoetbal/oldstars

Meer berichten