Foto:

FCE wint overtuigend van FC Dordrecht: 0-3

FC Eindhoven begon goed in Dordrecht. De Eindhovenaren probeerden met goed positiespel openingen te vinden in de defensie van FC Dordrecht. Dit lukten de Blauw-Witten voor de eerste keer via Alvin Daniëls.

EINDHOVEN - Na een afgemeten voorzet van aanvoerder Branco van den Boomen kopte de vleugelspeler recht op de doelman. Het lukte de thuisploeg niet om hier veel tegenover te stellen. Na vijftien minuten spelen kwam FC Eindhoven dan ook op een verdiende voorsprong. Elisha Sam maakte zijn eerste treffer van het seizoen nadat Marcelo Lopes de bal over de keeper had getikt.

Acht minuten later verdubbelde FC Eindhoven de marge. Ditmaal schoot Karim Essikal vanaf de rand van de zestien knap raak met links. De Belg maakte, net als Sam, zijn eerste treffer in het shirt van FC Eindhoven. In de tweede helft had FC Eindhoven weer de beste kansen. Zo had Elisha Sam de wedstrijd al twee keer kunnen beslissen, telkens was Dordrecht-keeper Bryan Janssen de sta-in-de-weg. In de 64ste minuut gooide aanvoerder Branco van den Boomen de wedstrijd alsnog in het slot.

De middenvelder schoot droog raak van buiten de zestienmeter nadat hij op prachtige wijze was opengedraaid: 0-3. Vrijdag wacht Helmond Sport.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden