Bennie Aarts vindt dat álle kinderen een leuk Sinterklaasfeest verdienen.
Bennie Aarts vindt dat álle kinderen een leuk Sinterklaasfeest verdienen. (Foto: )

Glazen pakjeshuis op Stadhuisplein

Een gesprek met zijn zoon Bennie bracht radio-dj Marcel Aarts twee jaar geleden op het idee om speelgoed in te zamelen voor kansarme kinderen. Om de actie ludiek te maken, liet hij zich 24 uur opsluiten in de studio van radio JND. Het leverde een vrachtwagen aan speelgoed op. Reden om te actie te prolongeren. Na twee edities in Best verhuist het 'circus' dit jaar naar het Stadhuisplein in Eindhoven.

EINDHOVEN – Bennie kan niet begrijpen dat er kinderen zijn, die geen cadeautjes krijgen met Sinterklaas. "Dat is niet eerlijk." Pappa Marcel vertelde tegen zijn destijds vijfjarige zoon dat Sinterklaas onderweg van noord naar zuid Nederland cadeautjes kwijtraakt. Bennie wilde wel wat speelgoed weggeven aan de kinderen die dan niks hebben.

Dit gesprek vormde twee jaar geleden de aanleiding om speelgoed in te zamelen voor kansarme kinderen. In 24 uur leverde dat een vrachtwagen vol speelgoed op. Het succes werd een jaar later overtroffen. Vorig jaar reden er twee vrachtwagens richting goede doelen. Logisch dus om dit jaar opnieuw een pakjeshuis te realiseren. De gemeente Best had echter haar reden om geen vergunning af te geven. Geen probleem, buurvrouw Eindhoven wilde graag meewerken. "We zijn met open armen ontvangen. Het voelde als een warm bad", ontvouwt Marcel.

Hulp
Zodoende staat er dit jaar op het Stadhuisplein een pakjeshuis waarin niet alleen dj Marcel, maar ook andere JND-dj's hun radio-uitzending verzorgen. Bennie helpt pappa mee. "Om zo veel mogelijk kinderen blij maken die arm zijn. Ik vind het fijn dat alle mensen speelgoed komen brengen", zegt Bennie die ook erg trots is op zichzelf. Dat hij dit heeft bereikt. Hij vindt het sowieso belangrijk dat er dingen gebeuren, zegt Marcel. "Bennie helpt graag, zodat het voor iedereen leuker wordt en denkt ook veel na over hoe het voor iedereen fijn kan zijn."

Het goede doel waarvoor dit jaar het speelgoed wordt ingezameld is de Eindhovense Stichting Speelcadeau. Bennie hoopt dat er na de actie drie vrachtwagens vol met speelgoed naar de stichting in Tongelre rijden. "Dan kan Sinterklaas veel weggeven."

Kader
Het Pakjeshuis van Radio JND met daarnaast een grand café staat van donderdag 29 november tot en met zondag 2 december op het Stadhuisplein in Eindhoven. Steun de speelgoedactie door voor geld een plaat aan te vragen of doneer speelgoed voor de Stichting Speelcadeau, zodat ook kansarme kinderen een leuk Sinterklaasfeest kunnen vieren. Speelgoed afleveren met de auto is toegestaan. Voor hen wordt er een speciale Drop & Go-zone ingericht.

Meer berichten